Ilves luisteli maanantaina pettäneelle Oulun Raksilan jäälle, eikä vakuuttunut: ”Ei se ole kuin unelma”

Oulun Raksilan jäähallin jää petti maanantaina kuudennessa puolivälieräottelussa Ilvestä vastaan kesken ensimmäisen erän. Ottelu yritetään pelata loppuun illalla.

Ilves-puolustaja Aleksi Elorinne (lippalakki) testasi Raksilan jään ongelmakohtaa tiistain harjoituksissa.

5.4. 13:07

Oulu

Tampereen Ilves piti tiistaina aamupäivällä kello 10 alkaen kenties mielenkiintoisimman jääharjoituksensa vuosikausiin.

Maanantai-iltana Kärppien ja Ilveksen miesten jääkiekkoliigan kuudes puolivälieräottelu keskeytyi ajassa 10.12 jään petettyä. Kärpät johti tuolloin Saku Mäenalasen ylivoimamaalilla 1–0.

Ilveksen puolustusalueella ja laidan lähettyvillä sijainnut heikko kohta oli luonnollisesti Oulun Raksilassa aamujäiden kiinnostuksen kohteena.

Vapaaehtoiseen harjoitukseen saapuneet Ilves-pelaajat testasivat luistelemalla ja myös käsin tarkastellen kohtaa. Kestäisikö Raksilan jää? Pelattaisiinko ottelu loppuun illalla?

Ilves-joukkue ei täysin vakuuttunut jään kunnosta vielä aamupäivällä, mutta joukkueen tuomio ei myöskään ollut, etteikö jäällä voitaisi jatkaa pelaamista.

Hyökkääjä Tomi Iso-Mustajärvi, joka luisteli jäällä harjoituksissa, asetteli sanansa tarkoin, mutta äänestä oli helposti kuultavissa, että Iso-Mustajärven työkalujen alla on joskus ollut terhakkaampaakin tavaraa.

”Noh, en osaa sanoa...”, Iso-Mustajärvi aloittaa.

Kuulostaa siltä, ettei jää ole kuin unelma?

”Ei se ole kuin unelma. Kai siinä voi pelata ja kenttämies laittaa sen parempaan kuntoon, mutta ei se parhaalta näyttänyt”, Iso-Mustajärvi pohti.

Ette kuitenkaan päätyneet siihen, ettei jäällä voisi illalla pelata?

”Emme. Kyllä jäällä voisi nyt pelata, mutta miten sitten, kun peli etenee? Onneksi tässä on päivää jäljellä ja jäälle ehditään vielä tehdä jotain. Eiköhän illalla pelata kuitenkin”, Iso-Mustajärvi päätti.

Raksilan ongelmakohta on jäämainoksen kohdalla Ilveksen ensimmäisen ja kolmannen erän puolustusalueella.

Ilves-joukkueenjohtaja Markus Korhonen kertoi joukkueen siirtyvän hotellille lepäämään ja pitämään tavalliseen tapaan ottelupalaveria.

Lähtökohta on Ilvekselle se, että kello 16.30 joukkue saapuu hallille ja kello 18.30 taistelu välieräpaikasta jatkuu. Lienee selvää, että jään kohtalo pyörii pelaajien mielissä, eikä jään kestävyydestä ottelun tuoksinassa voida olla varmoja.

Ytimekkäimmän analyysin tarjosi luonnollisesti yli 50 vuotta Ilves-huoltajana toiminut legenda Lasse Laukkanen, joka on nähnyt urallaan kaiken ja vähän enemmän.

”Kyllä se jäältä näyttää”, Laukkanen tokaisi.

Ottelua jatketaan keskeytyshetkeltä, eli pelikellon kohdasta 10.12 ja Kärppien 1–0-johdosta.

Ilves johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 3–2. Neljäs voitto takaisi Ilvekselle sen ensimmäisen välieräpaikan 21 vuoteen.

Mahdollinen seitsemäs puolivälierä pelattaisiin keskiviikkoiltana Nokia-areenassa.

Ilveksen on määrä kohdata Kärpät tänä iltana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut