Ilja Kovaltšuk haluaa Venäjän järjestävän ensi vuoden jääkiekon MM-kisat

Venäjältä on jo viety alle 20-vuotiaiden MM-kisat.

29.3. 14:49

Venäjää ei nähdä toukokuussa Suomessa pelattavissa jääkiekon miesten MM-kisoissa, ja myös ensi vuoden kisojen kohtalo on auki.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF sulki hyökkäyssodan Ukrainassa aloittaneen Venäjän ja sitä tukevan Valko-Venäjän ulos tämän vuoden kisoista.

Ensi vuoden kisat olisi tarkoitus järjestää Venäjällä, eikä kisojen siirrosta ole vielä kuulunut mitään. Venäjän maajoukkueen general manager Ilja Kovaltšuk sanoo venäläisen Sport-Expressin haastattelussa, että Venäjä järjestäisi varmasti hyvät kisat.

”Pietarissa on rakennettu isoja stadioneita ja urheilupaikkoja juuri tällaisia kilpailuja varten. Pietarissa rakastetaan jääkiekkoa, ja kaupunki ansaitsisi isännöidä MM-kisoja”, Kovaltšuk toteaa.

”Emme tiedä, viedäänkö kisaisännyys meiltä, kaikki riippuu maan tilanteesta. Toivon todella, että saamme järjestää MM-kisat Venäjällä. Koko maailma tietää, miten hyvin osaamme järjestää tämän kokoluokan tapahtumia.”

”Kaikki pitivät jalkapallon MM-kisoista, ja uskon, että jääkiekosta tulisi ihan yhtä hienoa.”

IIHF riisti alle 20-vuotiaiden kisat jo helmikuussa Venäjältä. Kisat oli tarkoitus pelata vuodenvaihteessa Novosibirskissä ja Omskissa.

On käytännössä varmaa, että myös aikuisten kisat viedään Venäjältä, ja virallista päätöstä odotetaan huhtikuun aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut