Jukka Jalonen on jo valinnut ensimmäisen MM-leiriryhmänsä: ”Soitin tässä muutamalle ensikertalaiselle”

Päävalmentajan mukaan ”valtaosa pelaajista oli mukana olympialaisissa”, joissa Leijonat juhli kultaa.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen puhui jääkiekkojournalistien seminaarissa Nokia Areenalla Tampereella.

28.3. 19:12

Tampere

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen historialliseen olympiakultaan valmentanut Jukka Jalonen lupaa tällä hetkellä kaikkien pelaajien olevan samalla viivalla, kun hän pian aloittaa MM-kotikisoissa mestaruutta tavoittelevan joukkueen kokoamisen.

Näin esimerkiksi KHL:n SKA Pietarissa huhtikuun 2. päivänä konferenssifinaalit TsSKA Moskovaa vastaan aloittavat olympiavoittajat Mikko Lehtonen ja Leo Komarov ovat Jalosen papereissa samassa asemassa kuin kaikki muutkin pelaajat.

”Seuraan tällä hetkellä ja jatkossa kaikkia niitä pelaajia, jotka pelaavat hyvin. En ole ollut kumpaankaan yhteydessä”, Jalonen sanoi maanantaina Tampereella Jääkiekkojournalistit ry:n seminaarissa.

Jalonen on jo valinnut ensimmäisen leiriryhmän, mutta nimet eivät ole vielä julkisia eivätkä muutkaan yksityiskohdat.

”Valtaosa pelaajista oli mukana olympialaisissa”, Jalonen myönsi.

Valintaprosessi on tunnetusti monisyinen. Tärkeää on Jalosen mukaan saada luottamus toimimaan pelaajien ja valmennusjohdon välillä.

”Soitin tässä muutamalle ensikertalaiselle pelaajalle valinnasta ensimmäiseen leiriryhmään. Sellaiset puhelut ovat aina miellyttäviä. Sitten ovat ne tilanteet, kun vaikka Ruotsin turnauksen jälkeen pitää soittaa MM-joukkueeseen valitsematta jääneille”, Jalonen vertasi.

Kuinka paljon ja keitä pelaajia pitää odottaa esimerkiksi NHL:stä ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeen putoavista joukkueista?

”Missään tapauksessa siinä vaiheessa ei oteta kuutta pelaajaa, vaan esimerkiksi yksi pakki ja yksi hyökkääjä. NHL:stä en muutenkaan odota mitään suurta ryntäystä pelaajia”, Jalonen sanoi.

Sveitsissä pelaava Valtteri Filppula on voittanut Stanley Cupin sekä olympiakultaa. Jos hänet valittaisiin joukkueeseen ja Suomi voittaisi MM-kultaa, tulisi hänestä ensimmäinen suomalainen jäsen kolmen kullan kerhoon.

”En kiinnitä huomiota valinnoissa tällaisiin mahdollisiin saavutuksiin. Jos pelaa hyvin, voi olla joukkueessa”, Jalonen muotoili.

Entä vaikuttaako valinnoissa se, onko pelaaja pitänyt kauan taukoa viimeisen sarjaottelun jälkeen?

”Ei vaikuta. Pelaamme kymmenen maaottelua ennen MM-kisoja, ja siinä ajassa saadaan pelaajat kyllä kuntoon”, Jalonen vakuutti.

Suomi pelaa ennen MM-kisoja kaksi ottelua Tanskassa sekä kohtaa Norjan kaksi kertaa huhtikuussa Joensuussa ja Kuopiossa. Niiden jälkeen on Tšekin ja Ruotsin turnaukset.

Yksi Suomen MM-vastustajista vaihtui, kun Valko-Venäjä suljettiin pois ja Itävalta tulee tilalle.

”Jonkin vastustajan vaihtumisella ei ole meille merkitystä”, Jalonen tiivisti.

Onko olympiakultaa juhlinut Suomi nyt entistä suurempi suosikki, kun Venäjäkin jää pois?

”Kanada ja Yhdysvallat voivat saada kovatasoiset NHL-joukkueet mukaan”, Jalonen kuittasi kysymyksen.

Miesten MM-kisat pelataan toukokuussa Tampereella ja Helsingissä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut