Lukko aloittaa pudotuspelit torstaina Raumalla – Edessä on kilpajuoksu aikaa ja koronaa vastaan

MM-kotikisat tarjoavat tiukan perälaudan Suomen mestaruuden ratkaisemiselle.

Lukon kultakypärä Vili Saarijärvi voitti runkosarjassa puolustajien pistepörssin. Hallitseva mestari lähtee pudotuspeleihin sijalta kymmenen.

23.3. 20:05

Helsinki

Jääkiekon Liigan runkosarja päättyi tiistaina. Ensimmäinen pudotuspelikierros alkaa jo torstaina ja päättyy perjantaina.

Kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä on tyytyväinen, että vaikeasta tilanteesta huolimatta runkosarja saatiin pelattua vajaan viikon pidennyksen kera ja sarja jäi alkuperäisestä suunnitelmasta vajaaksi vain kaksi ottelua. Uusi haaste Liigan toimistolle ja seuroille odottaa tiivistahtisissa pudotuspeleissä, joissa mestari pitäisi selvittää kuudessa viikossa.

"Tällä hetkellä isoin ongelma on korona, jos omikronmuunnos alkaa vallata alaa”, Järvelä kertoi STT:lle.

Kilpailutoimenjohtajan mukaan omikron on kiertänyt joukkueissa "aika paljon."

"Jos tulee uusi versio (muunnos), joka alkaa taklailemaan joukkueita, niin sitten pitää olla omat järjestelyt (pelata sarja loppuun). Meillä on erilaisia päätöksiä siitä, mitä missäkin tilanteessa tehdään. Tilanne aina ratkaisee, mitä keinoja otetaan käyttöön. Nyt näyttää sille, että pääsemme hyvin aloittamaan.”

"Peli voi jäädä pelaamatta"

Ensimmäisellä kierroksella pareissa HPK–Lukko ja KooKoo–Pelicans pelataan kaksi ottelua, joiden yhteispisteillä ratkaistaan jatkoon menijät.

Sunnuntaina alkavista puolivälieristä lähtien tavoitteena on pelata paras seitsemästä -ottelusarjoja, joita on tahkottu edellisen kerran 2019.

Kaksi vuotta sitten kausi katkesi ennen pudotuspelejä. Viime vuonna puolivälierät, välierät ja loppuottelut pelattiin paras viidestä -järjestelmällä.

Runkosarjassa järjestyksen pystyi vielä selvittämään pistekeskiarvolla, mutta pudotuspeleissä sellaista mahdollisuutta ei ole. Mahdollisuudet ottelusiirtoihin ovat pienet, koska aikataulu on niin tiukka. Riittävä määrä pelaajia pitäisi saada riviin, mutta otteluperuutukset ja tappioksi tuomitsemiset ovat mahdollisia.

"Peli voi jäädä pelaamatta, ja kaveri menee mahdollisesti jatkoon”, Järvelä mainitsi karun vaihtoehdon.

Tarvittaessa ottelusarjoja voidaan lyhentää, mutta tietyssä pudotuspelivaiheessa edetään aina samaan tahtiin. Sitä ei haluta, että esimerkiksi välierissä toisessa ottelusarjassa jatkoon riittää kolme, mutta toisessa neljä voittoa.

"Täytyy olla tasapuoliset ottelusarjat eli jos lyhennetään, niin lyhennetään kaikkia. Meillä on valmiudet reagoida, kun voi tapahtua mitä tahansa. Kokoonnumme viikoittain seurojen kanssa. Seurat ovat mukana dialogissa”, Järvelä muistutti.

Vappupäivänä ei pelata Helsingissä

Ennen pandemiaakin pudotuspelit runnottiin läpi noin kuudessa viikossa. Nyt poikkeusajan lisäksi painetta antavat MM-kotikisat, jotka pelataan 13.–29. toukokuuta.

"MM-kotikisat aiheuttavat meidän perälaudan aika tiukaksi. Varsinkin nyt, kun jäähalli Helsingissä vaihtui toiseksi.

Tappara ja Ilves pelaavat kotiottelunsa Tampereen areenassa ja HIFK Helsingin jäähallissa, josta tuli hiljattain MM-kisahalli Helsingin areenan sijaan.

"Helsingin jäähallin käyttömahdollisuus toukokuulta meni pois. Tampereella on muita tapahtumia siirtynyt koronan takia huhtikuulle, joten joudumme väistelemään niitä. Tampereella 2. toukokuuta on deadline. Helsingissä 30. huhtikuuta. Toukokuun 1. päivä emme enää missään tapauksessa saa pelata Helsingissä.”

Liigan ratkaisu ei voi venyä paljoa pidemmäksi, vaikkeivät HIFK, Ilves tai Tappara olisikaan mukana loppuotteluissa.

"Ratkaisun voi venyttää 4. toukokuuta asti. Suomi pelaa maaottelun 5. päivä, Järvelä mainitsi MM-kilpailuihin valmistavan EHT-pelin.”

Lukko–HPK Äijänsuolla torstaina kello 18.30.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut