Tapparalle useita tilastovoittoja Liigassa – Ässien sarakkeessa paljonpuhuva fakta

Tapparan Anton Levtchi voitti Liigan runkosarjan pistepörssin.

Maalivahtien nollapelitilaston yhdessä Jukurien Oskari Salmisen kanssa voittanut Tapparan Christian Heljanko juhli nollapeliä myös tiistai-iltana – Ässien kustannuksella.

22.3. 21:50

STT, Tampere

Tappara-tähti Anton Levtchi varmisti jääkiekkoliigan pistepörssin ja jaetun maalikuninkuuden voiton tiistaina, kun Tappara sinetöi runkosarjan ykköspaikkansa 3–0-voitolla jumbojoukkue Ässistä.

Runkosarjavoitto oli Tapparalle sen historian kahdeksas, edellinen tuli mestaruuskaudella 2016–17.

Levtchi summasi 55 ottelussa 61 pistettä (26+35) ja jätti Jukureiden Petrus Palmun taakseen kahdella pisteellä. Palmu nousi maalipörssissä rinnalle vasta päätöskierroksen viimeisellä sekunnilla.

”Ainahan se on kiva olla ykkönen runkosarjassa, mutta ei se meille vielä riitä, enemmän halutaan”, Levtchi totesi C Moren haastattelussa ottelun jälkeen.

Viime kaudella vahvan runkosarjan pelannut Levtchi (16+29) painui pudotuspeleissä varjoihin ja keräsi vaatimattomat tehot 1+2.

”Vielä ei olla pudotuspelejä mietitty. Mutta vähän kovempaa siellä saa pelata. Voitetaan yksi kerrallaan pelejä. Semmoista se varmaan on.”

Tamperelaisten avausmaalin tiistaina iskenyt Waltteri Merelä voitti liigan tehopörssin 31 pluspisteellä.

Christian Heljanko puolestaan voitti maalivahtien nollapelitilaston Jukurien Oskari Salmisen kanssa yhdeksällä nollapelillä.

Liigajumboksi jäänyt Ässät voitti koko kaudella vain 11 ottelua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut