Derek Barachille neljän ottelun panna – kultakypärän kausi päättyy pelikiellossa

Yhdysvaltalaishyökkääjän kauden viimeiseksi otteluksi jäi perjantaina pelattu Ässät–HPK.

Ässien kultakypärä siirtyy Derek Barachilta Sakari Salmisen päähän.

15.3. 17:47

Ässissä tällä kaudella säväyttäneen taitavan yhdysvaltalaishyökkääjän Derek Barachin kausi on ohi, sillä pelaaja on loppukauden ajan pelikiellossa.

Liiga tiedotti tiistaina, että Barach, 27, on saanut neljän ottelun mittaisen pelikiellon. Syynä on perjantaisessa Ässät–HPK-ottelussa nähty päähän kohdistunut taklaus.

Barach määrättiin ensin väliaikaiseen pelikieltoon, minkä vuoksi hän ei voinut osallistua Ässien ja HIFK:n väliseen otteluun lauantaina. Nyt väliin jäävät myös loput Padan tämän kauden peleistä, joita on jäljellä enää kolme.

Barach kantoi Ässien kultakypärää ja ehti tehdä 56 ottelussa tehot 18+14=32. Nyt kultakypärä siirtyy Sakari Salmiselle, joka on kerännyt 52 pelissä tehot 7+25=32.

Barachin sopimus Ässien kanssa on kaksivuotinen eli päättyy vasta kevään 2023 jälkeen. Hyökkääjä pelasi nyt ensimmäisen kautensa Liigassa ja on aiemmin kiekkoillut vain Pohjois-Amerikassa.

Ässillä on tällä viikolla edessään kaksi kotiottelua, kun joukkue kohtaa torstaina KalPan ja lauantaina Sportin. Ensi viikon tiistaina Pata sinetöi kautensa vierasottelulla Tapparaa vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut