Ilves löysi Jokereista myös toisen hyökkääjän – Henrik Haapala siirtyy tupsukorviin

Ilveksen Santeri Virtanen ja Antti Saarela joutuivat lopettamaan kautensa terveyssyistä.

Henrik Haapala avaa tämän kauden vasta maaliskuussa – Ilveksen paidassa.

1.3. 16:12 | Päivitetty 1.3. 16:49

Ilveksen liigajoukkueen hankinnat eivät jääneet Marko Anttilaan.

Lisää paukkui tiistaina, kun Ilves ilmoitti pestanneensa Jokereista myös toisen kovan laitahyökkääjän Henrik Haapalan.

Pikavauhtia solmittu sopimus kattaa loppukauden. Haapala on sitoutunut pelaamaan Jokereissa kevääseen 2023 asti, kuten Anttilakin. Nykyisessä maailmantilanteessa on mahdotonta sanoa, missä Jokerit pelaa ensi kaudella. Vai pelaako missään?

Haapala, 28, on kovissa joukkueissa ja liigoissa karaistunut ammattilainen. Kovimpina meriitteinä ovat nuorten maailmanmestaruus ja kaksi Suomen mestaruutta.

Hän rakensi uraansa Tapparassa kevääseen 2017 asti, kunnes lähti kansainvälisiin kaukaloihin. Seuraavana keväänä tuli vielä lyhyt pätkä Tapparassa.

Kun Jokerien kausi päättyi niin kuin päättyi, Haapalan arveltiin siirtyvän Tapparaan. Niinpä Ilves-pesti tuli melkoisena yllätyksenä.

””Henkka” soitti itse ja tarjosi palveluksiansa meille. Sen jälkeen asiat etenivät nopeasti – ja tietysti pitikin edetä, koska tässä toimittiin myös kelloa vastaan”, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kuvaili.

Koskela tarkoitti tiistai-iltana klo 23.59 umpeutuvaa siirtoaikaa.

”Hän on kiistattomasti huippupelaaja ja sopii varmasti erinomaisesti pelitapaamme. Henkka pystyy rakentamaan tilanteita tyhjästäkin pelinäkemyksensä, vauhtinsa ja taitonsa kautta, mutta hän on myös kova kamppailija”, Koskela suitsutti.

Suurimpana kysymysmerkkinä on pelituntuman puute. Haapala ei ole pelannut tällä kaudella vielä otteluakaan. Jokerit tiedotti elokuun alkupuolella, että leikkauksen jälkeinen toipumisaika on noin viisi kuukautta.

Hyökkääjä parani arvioidun aikataulun mukaan.

”Hän on ollut täysin pelikuntoinen jo jonkin aikaa, mutta KHL:ssä ei ole pelattu enää puoleentoista kuukauteen. Siksi paluu on viivästynyt”, Koskela tiesi.

Ilveksen hyökkääjät Santeri Virtanen, 22, ja Antti Saarela, 20, eivät pysty pelaamaan enää tällä kaudella terveyssyiden takia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut