Liiga turvautuu toisella kaudella peräkkäin pistekeskiarvoon, kaksi Lukon kotiottelua perutaan – Ässät putosi jumboksi

Lukko nousi pistekeskiarvon sarjataulukossa suoraksi puolivälieräjoukkueeksi. Ässät valahti taas kerran pahnan pohjimmaiseksi.

Lukko jatkaa kauttaan pudotuspeleissä, Ässien kausi päättyy runkosarjaan.

1.3. 10:30

Helsinki

Liiga ottaa käyttöön ennen kauden alkua määritellyn poikkeussäännön ja järjestää joukkueet pistekeskiarvon mukaan, koska kaikkia rästissä olevia otteluita ei ehditä pelata runkosarjan puitteissa. Sama jouduttiin tekemään myös viime kaudella.

Rauman Lukon kotiottelut HIFK:n ja Sportin kanssa joudutaan perumaan koronan takia, eikä niille ehditä enää löytää sopivaa pelipäivää ennen runkosarjan päätöstä. Pelicansin ja Lukon välinen ottelu siirtyy puolestaan pelattavaksi 6. maaliskuuta.

Tavoitteena Liigassa oli, että runkosarjassa jokainen joukkue pelaisi normaalisti 60 ottelua ja paremmuus piti ratkaista totutusti pistemäärien mukaan, mutta nyt ottelumäärät ovat jäämässä kaikista yrityksistä huolimatta epätasaisiksi.

Sarjan verkkosivujen mukaan Liigan hallitus ja johtoryhmä totesivat, että tässä tilanteessa joudutaan viime kauden tapaan siirtymään pistekeskiarvon käyttöön.

Muutoksia tapahtui välittömästi pistekeskiarvoon siirtymisen takia, kun Tampereen Ilves loikkasi sarjan kärkeen ohi Tapparan ja Mikkelin Jukurien.

Lukko puolestaan nousi kahdeksannelta sijalta viidenneksi, eli kiinni suoraan puolivälieräpaikkaan. TPS ja Kärpät putosivat suorien puolivälieräpaikkojen ulkopuolelle.

Sarjan tyvipäässä muutos ei tuo valoa Sportin, SaiPan, JYPin ja Ässien asemaan. Sen verran kuitenkin tapahtu, että nyt Ässät on jälleen sarjajumbo.

KalPa vajosi Pelicansin alapuolelle ja on nyt pudotuspeleihin vievien sijojen ulkopuolella.

Liigan runkosarjan kuusi parasta etenevät suoraan puolivälieriin ja neljä seuraavaa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, mistä kaksi pääsee puolivälieriin.

Runkosarja päättyy 22. maaliskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut