Lukko kiitää jo kahdeksan pelin voittoputkessa – Hämeenlinnassa raumalaiset voittivat avauserän laukaisutilaston 30–3 - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Lukko kiitää jo kahdeksan pelin voittoputkessa – Hämeenlinnassa raumalaiset voittivat avauserän laukaisutilaston 30–3

Lukko oli avauserässä hurjassa iskussa, mutta voitti sen vain yhdellä maalilla. Toisessa erässä meinasi iskeä ylimielisyys.

Matthew Abt teki kauden neljännen maalinsa. Hän ja muu Lukon joukkue porskuttaa komeassa voittoputkessa.

14.1. 21:02

Liigan kovakuntoisin joukkue on tällä hetkellä Rauman Lukko. HPK ei pystynyt pysäyttämään raumalaisten lentoa perjantaina. Lukko kävi hakemassa kaikki kolme pistettä Hämeenlinnasta. Ottelu päättyi 1–3 (1–2, 0–0, 0–1).

Lukko oli ottelussa niskan päällä ja joukkueen puolustuspelaaminen toimii tällä hetkellä komeasti. Paljon kertoo se, että Lukon Artjom Zagidulinilla oli koko kamppailussa ainoastaan 13 torjuntaa.

”Hyvä sisääntulo, joka oli yksi teema peliin. Meillä oli alla viikon tauko ja olen tyytyväinen ensimmäiseen erään”, valmentaja Marko Virtanen sanoi.

Avauserässä Lukko tosiaan löi ison rallin päälle. Joukkue voitti sen niukkanumeroisesti 2–1, mutta HPK teki maalin ainoalla laukauksellaan kohti maalia. Ohi laskettujen vetojen määrä HPK:lla oli sekin vain kaksi. HPK:n Daniel Lebedeff torjui puolestaan 16 kertaa ja ohi Lukko kiskaisi 12 kertaa. Laukaukset olivat siis avauserässä murskaavasti 3–30. Lukon maaleista vastasivat Harri Kainulainen ja Matthew Abt.

Peli tasoittui tuon jälkeen selvästi ja Lukkoon iski jopa pieni luulotauti.

”Meillä oli pikkuisen ylimielistä vaihtamista toisessa erässä. Monella pelaajalla oli jopa yli minuutin keskiarvo vaihtoa kohden ja se on aivan liian paljon. Sen takia HPK tuli peliin mukaan”, Virtanen näki.

Kolmas erä oli taas parempi ja Lukko kesti loppuun asti. Sebastian Repo sijoitti kiekon ratkaisevasti tyhjään maaliin.

”Erätauolla saatiin rivejä kasaan ja nostettua omaa tasoa. Sen avulla saatiin voitto”, Virtanen pohti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut