Olympiaunelma toteutuu – Eurasta kotoisin oleva Anniina Nurmi, 25, toimii päätuomarina naisten jääkiekkoturnauksessa Pekingissä - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Olympiaunelma toteutuu – Eurasta kotoisin oleva Anniina Nurmi, 25, toimii päätuomarina naisten jääkiekko­turnauksessa Pekingissä

Päätuomari Nurmi viheltää Pekingin talviolympialaisissa naisten jääkiekkoa.

Anniina Nurmi viheltää naisten Liigassa esimerkiksi Ilveksen pelejä Tampereen Tesomalla.

7.1. 21:30

Porin Jääkiekkoerotuomareihin kuuluva Anniina Nurmi on valittu yhdeksi Pekingin talviolympialaisten naisten jääkiekkoturnauksen päätuomareista, tiedottaa Liiga kotisivuillaan.

Nurmi, 25, on haaveillut olympialaisista jo pitkään, joten nyt tuo unelma toteutuu.

”Se on ollut haaveeni jo pitkään. Uskon myös, että siihen on ihan realistinen mahdollisuus”, Nurmi sanoi Satakunnan Kansan haastattelussa viime syyskuussa sen jälkeen, kun oli viheltänyt naisten MM-turnauksen loppuottelussa Kanadan Calgaryssa.

Nurmen lisäksi Pekingin naisten olympiakiekkoa tulee Suomesta viheltämään miesten Mestiksessäkin nähty linjatuomari Jenni Heikkinen, jolle olympialaiset ovat jo toiset.

Nurmi, jonka erotuomariura alkoi Panelian jäähallissa, lukeutuu harvinaiseen joukkoon, sillä Pekingin naisten kiekkoturnaukseen valittiin 12 päätuomaria.

Päätuomareista kolme tulee Kansainvälisen jääkiekkoliiton eli IIHF:n mukaan Kanadasta, kaksi Venäjältä, kaksi Yhdysvalloista, yksi Ruotsista, yksi Saksasta, yksi Sveitsistä ja yksi Slovakiasta.

Rakennusarkkitehtina työskentelevä ja Tampereella asuva Nurmi on myös sanonut, ettei olympiakiekon viheltäminen vielä tarkoita uran viimeistä kohokohtaa.

”Jos pääsisin nyt Pekingiin, niin ei minulla vielä olisi sellainen olo, että olisin valmis lopettamaan. Koen, että minulla on mahdollisuuksia kehittyä vielä pidemmälle”, Nurmi sanoi syyskuussa.

Pekingin olympialaiset käynnistyvät torstaina 3. helmikuuta, jolloin nähdään naisten jääkiekkoturnauksen avausottelut. Naisten olympiakiekon kultamitalien kohtalo ratkeaa torstaina 17. helmikuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut