Olympialaisiin on liki kuukausi, mutta Kanadan naisten jääkiekkomaajoukkue vetäytyi jo koronakuplaan ja perui harjoituspelit varotoimena - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Olympialaisiin on liki kuukausi, mutta Kanadan naisten jää­kiekko­maajoukkue vetäytyi jo koronakuplaan ja perui harjoituspelit varotoimena

Alkuperäisen suunnitelman mukaan joukkueen piti pelata kolme harjoitusottelua.

Kanadan pelaajia harjoituksissa joulukuussa, kun joukkue kohtasi Yhdysvallat kahdesti.

5.1. 9:10

Pekingin talviolympialaisten alkamiseen on vielä lähes kuukausi, mutta Kanadan naisten jääkiekkomaajoukkue on jo vetäytymässä kuplaolosuhteisiin.

Kanadan yleisradioyhtiön CBCN verkkosivuillaan julkaisemassa uutistoimisto Canadian Pressin jutussa kerrotaan, että joukkue ei myöskään aio pelata harjoitusotteluita ennen olympialaisten alkua.

”Minulla on puolet joukkueesta koossa ja loput saapumassa lähiaikoina”, sanoo Kanadan jääkiekkoliiton naisten jääkiekon johtaja Gina Kingsbury.

”Voimme kaikki hyvin, ja kaikilla on kaksi rokotetta.”

Kanadan alkuperäiseen suunnitelmaan kuului pelata kaksi harjoitusottelua Yhdysvaltoja vastaan sekä yksi kanadalaista poikajuniorijoukkuetta vastaan. Kaikki pelit peruttiin varotoimena.

”Juuri nyt on kriittinen aika. Meidän pitää olla erityisen huolellisia”, Kingsbury sanoi.

”Haluamme pelata niin paljon kuin mahdollista, mutta 14 päivää ennen Pekingiin matkustamista on kriittinen ja vaarallinen hetki. Ei ole riskien arvoista pelata otteluita ja tuoda ulkopuolisia ihmisiä joukkueen ympäristöön.”

Kingsburyn mukaan joukkueen kuplaolosuhteet ovat kuta kuinkin samat kuin viime kesänä ennen MM-kisoja.

Kanada pelaa ensimmäisen pelinsä Pekingissä 3. helmikuuta, eli päivää ennen avajaisia. Vastassa ensimmäisessä ottelussa on Sveitsi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut