Nuorten Leijonien päävalmentaja jäi kaipaamaan vain ylivoima-aikaa – Satakuntalaiset pääsivät tehopisteille - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Nuorten Leijonien päävalmentaja jäi kaipaamaan vain ylivoima-aikaa – Satakuntalaiset pääsivät tehopisteille

Takuutehokas kolmosketju pyöritti Suomelle voiton Itävallasta. Ässien Aleksi Heimosalmi ja Lukon Sami Päivärinta saivat molemmat tililleen syöttöpisteen.

Nelosketjun sentterinä viilettänyt Sami Päivärinta taistelemassa kiekosta Itävallan Marco Kasperia vastaan.

28.12.2021 11:12

Edmonton/Helsinki

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue etenee suunnitelmien mukaan ikäluokan MM-kilpailuissa Kanadassa. Suomi otti myöhään maanantai-iltana 7–1-voiton Itävallasta sunnuntain Saksa-voiton jatkoksi ja jatkaa Edmontonissa puhtaalla pelillä.

Avausottelun tavoin Samuel Heleniuksen johtama kolmosketju tarjosi jälleen Suomen tehokkainta peliä. Helenius ja Ville Koivunen napsivat jo avauserässä tehot 1+1, ja Koivunen teki maalin päätöserässäkin. Brad Lambert rohmusi syöttöpisteet molempiin Koivusen täysosumiin ja iski itse loppulukemat.

”Saimme jo ennen turnausta hyvän yhteispelin ja ”tatsin" päälle treeneissä. Meillä on hyvää karvaamista ja saamme sitä kautta kiekkoja. Kentässä riittää taitoa, joten saamme luotua paikkoja ja olemme saaneet kiekkoja sisäänkin”, Lambert avasi ketjun peliä avauserän jälkeen TV5:n haastattelussa.

Toisen erän alussa Kasper Simontaival siirsi irtokiekosta 3–0-maalin.

”Tuli vähän kuin salama kirkkaalta taivaalta. Sain aika hyvin korjattua potin maalin edestä”, hän sanoi.

Maali teki hyvää ykkösketjun laitahyökkääjälle.

"Karvataan paljon ja tehdään pitkäjänteisesti hommia. Sitä kautta tulee kaikille paikkoja”, Simontaival tuumi.

Suuntaviivoja välipäivälle

Kolmannen täysosuman jälkeen peli oli pirstaleista jäähyjen takia. Itävallan Martin Urbanek kavensi ylivoimalla, mutta Kalle Väisänen palautti pian johdon kolmeen.

"Ei pelattu yhtään ylivoimaa tai pelattiin joku reilut kymmenen sekuntia. Pidettiin kuitenkin niin paljon kiekkoa, että joku jäähy olisi voinut tulla vastustajalle, että olisimme päässeet harjoittelemaan ylivoimaa pelitilanteissa”, päävalmentaja Antti Pennanen sanoi.

"Harjoitellaan sitten huomenna (tiistaina), kun on välipäivä. Tästä pelistä otetaan muutenkin suuntaviivoja huomisen treeniin.”

Päätöserässä Koivusen ja Lambertin lisäksi myös puolustaja Topi Niemelä pääsi maalin makuun.

Ässien Aleksi Heimosalmi ja Lukon Sami Päivärinta saivat molemmat tililleen syöttöpisteen. Heimosalmelle syöttöpiste oli turnauksen toinen.

Suomi jatkaa pelejään keskiviikkona Tshekkiä vastaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut