Ässiltä hyvä uutinen joulun alla – Tässä on ensi kauden valmennustiimi - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässiltä hyvä uutinen joulun alla – Tässä on ensi kauden valmennustiimi

Jere Härkälä palaa Pataan, mutta ei nouse päävalmentajaksi vielä ensi kaudella.

Karri Kivi jatkaa Ässien päävalmentajana ensi kaudella.

23.12.2021 9:03 | Päivitetty 23.12.2021 9:48

Pori

Ässät on saanut valmiiksi ensi kauden valmentajapalapelinsä. Mestiksessä Kokkolan Hermestä pari viime kautta valmentanut Jere Härkälä palaa Ässiin, mutta ei vielä ensi kaudella päävalmentajaksi, kuten Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin syksyllä.

Härkälä tulee apuvalmentajaksi päävalmentajana jatkavan Karri Kiven rinnalle. Valmennusryhmän täydentävät nykyäänkin valmennustiimissä mukana olevat Timo Turunen ja maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl.

Marraskuussa Ari-Pekka Selinin Ässien päävalmentajana korvanneen Karri Kiven jatkosopimus kattaa kauden 2022–2023. Härkälä puolestaan korvaa Kiven päävalmentajana kaudesta 2023–2024 eteenpäin. Hänen päävalmentajasopimuksensa on mallia 1+1-vuotta, jossa jälkimmäisestä vuodesta on seuran optio.

Turusen sopimusta on jäljellä tämän kauden jälkeen vielä 1+1 vuotta, Rosendahlin jatkosopimus on kaksivuotinen.

”Oli kaikki kaikkien osapuolten yhteinen tahtotila, että kerromme koko pakettimme auki seuraaville vuosille. Se hälventää turhaa spekulaatiota, viestii sidosryhmille suunnastamme ja antaa työrauhaa organisaatiolle näinä vaikeina aikoina”, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi seuran kotisivuilla.

Mestarivalmentaja Kivi vakuuttui Ässien urheilustrategiasta.

”Minulla on aikaisempaa kokemusta vastaavista paikoista, joissa rakennetaan uutta alkua ja tietä kohti menestystä. Tätä on tehty aikaisemmin pari kertaa Porissa ja myös Ilveksessä. Porissa ensimmäinen kerta päättyi irokeesihulluuteen ja toinen kerta vielä paremmin”, Kivi muistelee.

”Käytännössä jatkamme kahdella isolla teemalla ja ne ovat luistelu ja kilpailullisuus.”

Jere Härkälä (keskellä) astuu Karri Kiven saappaisiin Ässien päävalmentajaksi kaudeksi 2023–2024.

Ässien kasvatti ja toisen polven valmentaja Jere Härkälä valmensi viime kaudella Hermeksen Mestiksen finaaleihin ensimmäistä kertaa 2000-luvulla. Hän on tuttu kasvo Ässien valmennusryhmistä aiemmilta vuosilta.

Härkälä on voittanut Ässien U16-joukkueen päävalmentajana SM-pronssia 2011 ja U20-joukkueen päävalmentajana SM-hopeaa 2017. Kaudella 2019–2020 hänet valittiin U20 SM-sarjan parhaaksi valmentajaksi.

”Jere tuntee nuorten pelaajien kuviot, tuntee Mestiksen, tietää nykypelin vaatimukset ja pääsee rauhassa ajamaan itseään sisään päävalmentajaksi”, Kerttula kommentoi.

Ässien seuraava peli Karri Kiven alaisuudessa on tapaninpäivänä Porissa Turun Palloseuraa vastaan.

Korjattu uutiseen tieto Timo Turusen sopimuksesta. Kyse ei ole uudesta jatkosopimuksesta, vaan voimassaoleva sopimus kestää vielä 1+1 vuotta tämän kauden jälkeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut