MM-päiväpelit pitävät Nuoret Leijonat hereillä aamusta alkaen – "Pääsee suoraan askiin pelaamaan" - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

MM-päiväpelit pitävät Nuoret Leijonat hereillä aamusta alkaen – ”Pääsee suoraan askiin pelaamaan”

Suomi aloittaa turnauksen Kanadassa tapaninpäivänä Saksaa vastaan. Ainoassa harjoitusottelussa on torstaina vastassa Yhdysvallat.

Ässsistä HIFK:hon siirtynyt Roni Hirvonen odottaa jo MM-kisojen alkua. Hirvonen on Suomen U20-joukkueen kapteeni.

22.12.2021 21:00 | Päivitetty 22.12.2021 22:05

Helsinki/Edmonton

Suomen nuorten eli alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue kohtaa tapaninpäivänä alkavassa MM-turnauksessa paitsi Saksan myös mielenkiintoisen haasteen. Nuorten Leijonien kolme ensimmäistä alkulohkopeliä alkavat Kanadan Edmontonissa paikallista aikaa puolenpäivän aikaan.

Suomen A-lohkon ottelut Saksaa, Itävaltaa ja Tshekkiä vastaan alkavat paikallista aikaa kello 12. Suomessa kello on tuolloin 21.

”Sehän on kiva, kun pelit eivät ole Suomessa tv-katsojille liian myöhään. Sopii perheen pienimmillekin”, Suomen joukkueen kapteenistoon kuuluva Oulun Kärppien puolustaja Topi Niemelä sanoi etäyhteydellä Edmontonista.

Maajoukkuekapteenistossa oleva kuopiolaisen KalPan puolustaja Kasper Puutio ei ole moksiskaan päiväpeleistä.

”Ei tarvitse miettiä, kun pääsee suoraan askiin pelaamaan”, Puutio muotoili.

Mennään bussilla

Ennen MM-avausta Suomi kohtaa torstaina ainoaksi jääväksi harjoitusottelussaan Yhdysvallat. Sekin ottelu alkaa paikallista aikaa puolenpäivän aikaan.

Pahentuneen koronatilanteen takia turnausmaiden harjoituspelien määrä typistyi suunnitellusta 11 ottelusta viiteen. Muuttuneeseen tilanteeseen on vain sopeuduttava.

Nuorten MM-jääkiekkoa pelattiin myös vuosi sitten Edmontonissa. Suomen hotellikin on sama kuin vuosi sitten, joten koronakupla on osalle pelaajista vanha tuttu juttu.

”Peleihin menemme hotellilta nyt bussilla, kun vuosi sitten hallille käveltiin”, Suomen päävalmentaja Antti Pennanen sanoi.

Nuorten MM-jääkiekolla on Kanadassa valtava suosio, joten arvokisoja pelataan siellä usein. Eurokokoista kaukaloa pienemmässä pohjoisamerikkalaisessa tilassa on omat pelilliset vaateensa.

”Pelin vaatimukset ovat vähän erilaiset kuin kotimaisessa Liigassa. Meidän pitää olla tehokkaita viimeistelyssä”, Pennanen muistutti suoraviivaisuudesta ja maalinteon tärkeydestä.

Koronakuplassa omissa oloissa

Hämmästyttävän tykkisyksyn Kärpissä pelannut Niemelä piti välillä jopa Liigan pistepörssin kärkipaikkaa.

”Kausi on ollut osittain yllätys, osittain ei. Takana oli harjoittelultaan hyvä jakso. Itseluottamukseni oli hyvä alkukaudesta lähtien”, Niemelä kertoi.

Nuorten Leijonien ykköskapteeniksi valitulla Helsingin IFK:n hyökkääjällä Roni Hirvosella on Niemelän ja Puution tavoin kokemusta vuoden takaisesta MM-turnauksesta. Silloin Suomi otti pronssia.

”Aika samanlaiset olosuhteet täällä on kuin vuosi sitten. Joukkueitamme en lähde vertailemaan, kun mukana on uusia jätkiä”, Hirvonen sanoi.

Yhdysvallat on torstain treenipelissä Suomelle hyvä mittari.

”Erittäin kovatempoinen peli on odotettavissa”, päävalmentaja Pennanen ennakoi.

Koronatestit ovat olleet vajaan viikon Edmontonissa viettäneelle Suomen joukkueelle jokapäiväistä arkea.

”Olemme viettäneet aikaa omissa oloissamme”, Pennanen tiivisti MM-joukkueen varotoimet.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut