Sakari Manninen teki maalin kolmannessa erässä, mutta jatkoaikaratkaisuun riitti pelkkä läpiajoon pääseminen – Suomi kukisti CCCP-Venäjän - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Sakari Manninen teki maalin kolmannessa erässä, mutta jatkoaikaratkaisuun riitti pelkkä läpiajoon pääseminen – Suomi kukisti CCCP-Venäjän

Leijonat ei antanut Helsingin EHT-turnauksen vahingon toistua.

Sakari Manninen oli liukkaalla pelipäällä CCCP-paidoissa pelannutta Venäjää vastaan.

19.12.2021 18:39

Moskova, Helsinki

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue kukisti Venäjän maalein 3–2 Moskovan EHT-turnauksen päätösottelussa.

Suomi voitti kaikki kolme turnausotteluaan.

Leijonien sankareiksi nousivat hyvän ottelun pelannut maalivahti Harri Säteri ja hyökkääjä Sakari Manninen, joka viimeisteli kolmannessa erässä 2–1-johtomaalin ja ratkaisi voiton jatkoajan "haamumaalillaan".

Venäjä haki jatkoajalla ratkaisua ilman maalivahtia pelaten, mutta Manninen karkasi läpiajoon. Hänet kaadettiin, eikä kiekko mennyt maaliin, mutta tuomaristo tuomitsi tilanteen maaliksi.

CCCP-paidoissa pelannut Venäjä juhlisti ottelussa Neuvostoliiton ja Venäjän jääkiekon 75-vuotista taivalta, joka alkoi vuonna 1946. Punakone jauhoi avauserässä tilanteita Suomen maalille, mutta Säteri kesti.

Waltteri Merelä takasi Suomelle johdon, kun hän survoi Joonas Nättisen ja Miikka Salomäen esityön jälkeen ensimmäisen A-maaottelumaalinsa puolisentoista minuuttia ennen taukoa.

Voinov sai apua maskimiehiltä

Toisessa erässä Venäjän karhu elämöi, nosti kämmentään ja löi, mutta Säteri kesti Nikita Gusevin läpiajon. Hetkeä myöhemmin Gusev tarjoili maalintekopaikan Artjom Minulinille, joka tasoitti pelin.

Suomen pelaajista kutiaan pääsi kokeilemaan esimerkiksi Jere Karjalainen, mutta Venäjä oli hallitsevampi osapuoli.

Kolmannessa erässä tolpat pelastivat kerran Säterin, mutta hyökkääjä Manninen toi helpotusta 2–1-maalillaan. Alle neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Venäjä tasoitti Vjatsheslav Voinovin laukauksella. Maalia tarkastettiin pitkään videolta, koska Säterin edessä häärineiden venäläispelaajien epäiltiin häirinneen maalivahtia sääntöjen vastaisesti.

Jatkoaikaratkaisusta tuli vielä erikoisempi, kun Venäjän uhkapeli kostautui, ja Manninen sai voittomaalin saamatta kiekkoa maaliin.

Marraskuussa Helsingin EHT-turnauksessa Suomi voitti kaksi ensimmäistä otteluaan ja hävisi päätösottelun. Joulukuussa tahti oli sama kahden ensimmäisen ottelun osalta, kun Leijonat kukisti Prahassa Tshekin 3–2 ja nujersi Moskovassa Kanadan 4–1. Päätösottelussa Moskovassa Leijonat ei antanut Helsingin vahingon toistua vaan voitti tyylikkäästi kolmannenkin ottelun.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut