Kotkaniemen avausmaali siivitti Carolinan voittoon Los Angelesista – Ässäkasvatti myös syöttäjänä Teräväisen osumassa - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Kotkaniemen avausmaali siivitti Carolinan voittoon Los Angelesista – Ässäkasvatti myös syöttäjänä Teräväisen osumassa

Sebastian Ahoa ei jäällä nähty. Hänet asetettiin aiemmin liigan koronaprotokollaan.

Jesperi Kotkaniemi teki avausmaalin ottelussa Los Angeles Kingsiä vastaan. Kotkaniemi sai myös syöttöpisteen Carolinan neljännestä maalista, jonka viimeisteli Teuvo Teräväinen.

19.12.2021 8:06

Raleigh/Helsinki

Jääkiekon NHL:ssä suomalaisten vahvistama Carolina Hurricanes on voittanut Los Angeles Kingsin maalein 5–1.

Hurricanesin avausmaalista vastasi Jesperi Kotkaniemi, joka pääsi heiluttamaan Kingsin verkkoa, kun peliä ei ollut pelattu vielä täyttä minuuttiakaan. Maali oli suomalaisen kauden seitsemäs.

Carolinan neljännessä maalissa asialla oli Teuvo Teräväinen. Suomalainen sai kiekon verkkoon, kun toista erää oli pelattu yli yhdeksän minuuttia. Maali oli myös Teräväisen kauden seitsemäs.

Kotkaniemi oli syöttämässä Teräväisen osumaa. Hän otti pelistä yhteensä kaksi tehopistettä. Yhdestä maalista ja syötöstä tehopisteet nappasi myös Carolinan Jesper Fast, joka vastasi joukkueen toisesta maalista.

Teräväisen 4–0-maalin jälkeen Kings pääsi kaventamaan yhdellä maalilla toisessa erässä. Carolina teki viidennen maalinsa kolmannessa erässä.

Hurricanesin Sebastian Ahoa ei kaukalossa nähty. Aho asetettiin liigan koronaprotokollalistalle maanantaina. NHL:n koronaprotokollalistalle voi joutua esimerkiksi todetun koronatartunnan, altistumisen, oireiden tai karanteenin takia.

Lankinen torjui 35 laukausta

Dallas Starsin ja Chicago Blackhawksin kohtaaminen venyi jatkoajalle, jonka päätteeksi Dallas vei Chicagosta voiton maalein 4–3.

Blackhawksin maalia vahti Kevin Lankinen, joka torjui pelissä 35 laukausta 39:stä. Paine Dallasin maalilla oli vähäisempi. Starsin Jake Oettinger pysäytti pelissä 20 laukausta.

Dallasin Joe Pavelski teki kaksi ylivoimamaalia ensimmäisessä erässä. Roope Hintz oli syöttämässä toista maalia.

Chicago sai kiinni maalinteosta toisesta erästä, jossa se teki kaksi maalia. Stars onnistui tekemään erässä yhden maalin. Sitäkin oli syöttämässä Hintz.

Blackhawks heilutti Starsin verkkoa vielä kerran kolmannessa erässä.

Jatkoajalla pelin ratkaisijaksi nousi ruotsalainen John Klingberg, jonka maalissa avitti niin ikään Hintz.

Ennen Chicago-kohtaamista Dallas oli hävinnyt viisi ottelua putkeen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut