NHL tehostaa koronatoimiaan, syynä omikronmuunnos - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

NHL tehostaa korona­toimiaan, syynä omikron­muunnos

Tehostetut toimenpiteet ovat voimassa joulun ja vuoden­vaihteen yli.

Jääkiekkoliiga NHL ja sen pelaajayhdistys NHLPA tehostavat koronatoimiaan omikron-variantin takia joulun ja vuodenvaihteen ajaksi.

18.12.2021 21:22

Jääkiekkoliiga NHL ja sarjan pelaajayhdistys NHLPA tehostavat koronatoimiaan lähes räjähdysmäisesti leviävien koronavirustartuntojen vuoksi, NHL kertoi lauantaina.

Tehostetut toimenpiteet koskevat kaikkia NHL-seuroja, ja ne ovat voimassa joulun ja vuodenvaihteen yli. Tilanne arvioidaan uudelleen viimeistään tammikuun 7. päivänä.

Tiukempi linja palauttaa maskipakon joukkueiden yhteisiin tiloihin ja pelimatkoille. NHL ja NHLPA muistuttavat, että liittovaltion laki edellyttää maskien käyttöä tilauslennoilla. Lentoyhtiöt ovat ilmaisseet huolensa käyttöpakon laiminlyönnistä.

Omikronvariantin leviämisen myötä käyttöön otettavat tehotoimet koskevat niin kahdesti rokotettuja kuin rokottamattomiakin pelaajia.

Tiukempien koronatoimien tarkoituksena on estää koronatartuntojen leviäminen sekä havaita koronatartunnat mahdollisimman nopeasti.

Pelaajat joutuvat jatkossa myös ruokailemaan turvavälein, jättämään ruokailut ravintoloiden sisätiloissa väliin pelimatkoillaan ja välttämään julkista liikennettä.

Palaverit suositellaan pidettäväksi joko virtuaalisina kokouksina tai lyhyinä tapaamisina suurissa, hyvin ilmastoiduissa tiloissa.

NHL:n ja pelaajayhdistyksen linjaus vaikuttaa myös joulunviettoon, sillä pelaajia kehotetaan välttämään juhlia, joissa syödään ja juodaan eikä käytetä maskeja.

Seurojen järjestämät juhlat eivät ole sallittuja. Myös julkiset tilaisuudet, kuten nimikirjoitusten jakotilaisuudet ja hyväntekeväisyystapahtumat, ovat kiellettyjä.

Tiukempi linja näkyy myös lisääntyneenä koronatestauksena.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut