Vancouver Canucksin Juho Lammikolla koronavirustartunta – Kotkaniemen ja Raannan Hurricanesissa kuusi pelaajaa sivussa - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Vancouver Canucksin Juho Lammikolla koronavirustartunta – Kotkaniemen ja Raannan Hurricanesissa kuusi pelaajaa sivussa

Koronavirustartunnat piinaavat NHL:ää tällä hetkellä.

Juho Lammikko (kesk.) kuvattuna Porin pesäpallostadionilla viime kesänä.

15.12.2021 10:09

Vancouver Canucksin porilaishyökkääjä Juho Lammikko on sivussa NHL-peleistä koronavirustartunnan takia.

Lammikko, 25, antoi positiivisen koronavirusnäytteen tiistaina. Niin tekivät myös Canucksin puolustajat Luke Schenn ja Brad Hunt.

Canucks jatkoi tartunnoista huolimatta elämäänsä ja pelasi samana iltana kotiottelun Columbus Blue Jacketsia vastaan – muttei ilman viime hetken juonenkäännettä.

Joukkueen puolustaja Tucker Poolman nimittäin vedettiin sivuun ottelusta vain viitisen minuuttia ennen sen alkua. Canucks ilmoitti myöhemmin, että Poolman oli asetettu NHL:n koronavirusprotokollaan.

Lammikon Canucks voitti Blue Jacketsin lopulta 4–3, vaikka oli avauserän jälkeen kolmen maalin tappioasemassa.

Sen sijaan Minnesota Wildin ja Carolina Hurricanesin eilinen peli jätettiin pelaamatta, koska Hurricanes oli asettanut kuusi pelaajaansa ja yhden toimihenkilönsä NHL:n koronavirusprotokollaan. Hurricanes oli kohdannut Canucksin sunnuntaina.

Hurricanesissa pelaa kaksi satakuntalaista: porilaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi ja raumalaismaalivahti Antti Raanta.

NHL:n koronaviruskaaos aiheuttaa synkkiä pilviä Pekingin olympiakiekon taivaalle.

Kiekko putoaa olympialaisissa jäähän jo 55 päivän päästä, ja esimerkiksi supertähti Conor McDavid sanoi eilen, että ajatus mahdollisesta koronavirustartunnan aiheuttamasta viiden viikon karanteenijaksosta Kiinassa ”kuulostaa huolestuttavalta”.

”Haluan silti pelata olympialaisissa”, McDavid sanoi, ”mutta haluamme myös olla varmoja siitä, että se on turvallista kaikille – eikä vain jääkiekkoilijoille vaan kaikille urheilijoille.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut