NHL-pelaajat harkitsevat jäävänsä pois olympialaisista: ”Asiat ovat hankalammin kuin ennen” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

NHL-pelaajat harkitsevat jäävänsä pois olympialaisista: ”Asiat ovat hankalammin kuin ennen”

Pelaajat pelkäävät koronakaranteenia, joka pakottaisi heidät sivuun NHL:n loppukauden otteluista.

Toronto Maple Leafsin kapteeni John Tavares punnitsee riskejä Pekingiin lähdöstä.

14.12.2021 19:28

Pekingin olympiajääkiekon yllä leijuu uhkaavia pilviä. Koronatartunnat NHL:ssä lisääntyvät, ja pelaajat alkavat harkita vakavasti osallistumistaan helmikuun turnaukseen.

NHL:n komissaari Gary Bettmann kertoi perjantaina, että pelaajien osallistuminen olympialaisiin jää lopulta kunkin pelaajan päätettäväksi. Sportsnetin mukaan pelaajat eivät vaikuta järin innostuneilta lähtemään Pekingiin.

Syynä empimiseen on pelko koronakaranteenista. Mikäli pelaaja antaisi Kiinassa positiivisen koronanäytteen, hän joutuisi karanteeniin 3–5 viikoksi. Nyt pelaajat miettivät, onko riski sen arvoinen.

Pekingin olympialaisten jälkeen NHL:n runkosarjaa on jäljellä kymmenen viikkoa, joten pahimmassa tapauksessa pelaajat menettäisivät puolet kevään tärkeistä otteluista.

”Jos joudut viiden viikon karanteeniin oltuasi siellä [Pekingissä] jo pari viikkoa, se on pitkä aika. Todella pitkä”, Kanadan huippusentteri John Tavares puntaroi Sportsnetin mukaan.

”Varmasti me kaikki haluaisimme mennä, mutta selvästi asiat ovat nyt hankalammin kuin ennen. Tässä tulee vielä olemaan haasteita.”

Myös NHL-tähdet Auston Matthews, Alex Pietrangelo ja Marc-Andre Fleury ovat kahden vaiheilla osallistumisestaan.

”Jos lähdet turnaukseen ja joudut olemaan kuukauden neljän seinän sisällä – näkemättä perhettäsi ja joukkuettasi – se on todellakin otettava huomioon päätöstä tehdessä”, Fleury sanoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut