NHL:n pelaajayhdistys kaipaa lisätietoja Pekingistä - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

NHL:n pelaajayhdistys kaipaa lisätietoja Pekingistä

Tiedot Kiinassa jopa viiteen viikkoon venyvästä koronakaranteenista arveluttavat pelaajia. Liigajohto on luovuttamassa olympiaosanoton pelaajien harkintaan.

NHL:n komissaari Gary Bettman kertoi perjantaina, ettei NHL:llä ole takarajaa, johon mennessä liigapelaajien osanotto Pekingin olympialaisiin olisi päätettävä.

12.12.2021 15:19

STT, Helsinki/New York

Pohjois-Amerikan NHL-kiekkoilijoiden pelaajayhdistys NHLPA kaipaa liigan komissaarin Gary Bettmanin tapaan täsmällisempiä tietoja Pekingin talviolympialaisten koronamääräyksistä.

Bettman ennakoi perjantaina, että olympiaosanotto jää lopulta kunkin pelaajan harkittavaksi.

NHLPA:n pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Don Fehr ilmoitti lauantaina, että pelaajien pitäisi saada lopulliset ja yksiselitteiset tiedot Pekingin kisojen koronasäännöistä.

”Odotamme vielä suurta määrää lisäinformaatiota Kansainväliseltä olympiakomitealta KOK:lta ja kiinalaisilta”, Fehr totesi NHL:n nettisivuilla.

”Kisat lähestyvät, muttemme vieläkään tiedä kaikkea koronatilanteesta.”

Pekingin talviolympialaiset järjestetään helmikuussa 2022.

Karanteeniuhka pelottaa eniten

NHL:n ja pelaajayhdistyksen johtoa sekä pelaajia askarruttavat tiedot, joiden mukaan koronatartunnasta voisi seurata Kiinassa jopa viiden viikon karanteeni.

”NHL-pelaajien osallistumispäätös on sen varassa, mitä he saavat KOK:n kautta tietoonsa kisojen koronaprotokollasta, Pekingin koronakuplasta ja mahdollista tartuntaa seuraavasta karanteenista. Näiden seikkojen perusteella pelaajat päättävät, onko osallistuminen kaiken sen arvoista”, Fehr arvioi tilannetta ESPN-kanavalla.

Bettman muistutti perjantaina, että NHL on myöntänyt pelaajille osallistumisoikeuden Pekingin kisoihin. Sen voi NHL:n puolelta estää vain Pohjois-Amerikassa paheneva koronatilanne.

Olympiapeleille ja liigan tähdistöottelulle on varattu liigatauko helmikuun 3. päivästä 22. päivään. Tilanne muuttuu, jos NHL:n runkosarjan otteluita joudutaan siirtämään koronatapausten takia, eikä korvaavia pelipäiviä löydy kuin ottamalla käyttöön olympialaisille varattuja päiviä.

Toistaiseksi NHL:n runkosarjassa on jouduttu siirtämään koronan takia vain viisi ottelua.

IIHF varasi miljoonia korvauksiin

NHL-pelaajat eivät saa normaalia pelaajasopimuksen mukaista palkkaa, jos heiltä jäisi liigapelejä pelaamatta olympialaisten koronakaranteenin takia.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on perustanut viiden miljoonan dollarin eli 4,4 miljoonan euron rahaston jääkiekkoilijoiden olympiaosanoton takia menettäminen palkkojen korvaamiseksi.

NHLPA kaipaisi pelaajille takuita myös sen varalta, että korvaukset ylittäisivät IIHF:n turvabudjetin.

”NHL on antanut ymmärtää, etteivät he välttämättä olisi vastuussa siinä tilanteessa”, Fehr kertoi ABC:lle.

”Pelaajayhdistys ei ehkä voi hyväksyä tätä. Samalla tietenkin toivomme, ettemme joudu selvittämään tätä kysymystä.”

NHL:n varakomissaarin Bill Dalyn käsityksen mukaan asia on jo sovittu.

Bettman kertoi perjantaina, ettei NHL:llä ole takarajaa, johon mennessä liigapelaajien osanotto on päätettävä. Fehr toivoi, että asia saataisiin käsitellyksi tammikuun 10. päivään mennessä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut