Lukon peli peruttiin ja jättimäinen voitto pyyhittiin pois tilastoista – Loimaan Rockets pani pillit pussiin tältä kaudelta - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Lukon peli peruttiin ja jättimäinen voitto pyyhittiin pois tilastoista – Loimaan Rockets pani pillit pussiin tältä kaudelta

Rockets ei pelannut naisten Mestis-karsintaa loppuun asti.

Lukon naisten päävalmentaja Sami Piilikangas ei päässytkään penkin taakse tänään.

11.12.2021 18:54

Lukon naisten edustusjoukkueen oli määrä pelata loimaalaista Rocketsia vastaan Eurajoen jäähallissa naisten Mestis-karsinnan ottelussa lauantaina.

Tätä peliä ei kuitenkaan koskaan pelattu, koska Rockets ilmoitti perjantaina, että se jättää koko sarjan kesken.

”Olemme luopuneet sarjasta, ja näin ollen pelimme on tältä kaudelta ohi. Iso kiitos kaikille mukana olleille”, Rockets kertoi Facebook-sivullaan sydänemojin kera.

Lukko saattoi odottaa tätä ottelua vesi kielellään, sillä joukkueet kohtasivat jo aiemminkin tällä kaudella Eurajoella, ja silloin Lukko murskasi Rocketsin peräti 17–0.

Lue lisää: Lukon naiset jättimäiseen voittoon – Loimaan Rockets nurin peräti 17–0, ottelussa yksi tilastollinen oikku

Sillä pelillä ei kuitenkaan ole enää mitään merkitystä, koska se, kuten kaikki muutkin Rocketsin tämän kauden ottelut, on pyyhitty tilastoista pois.

”Luopuminen merkitsee myös sitä, että loimaalaisten pelaamat ottelut mitätöidään”, Lukko tiedottaa naisten edustusjoukkueen Facebook-sivulla.

Kyseessä olisi ollut Lukon viimeinen peli naisten Mestis-karsintasarjassa. Nyt viimeiseksi peliksi jää viime lauantain ottelu, jossa Lukko pesi Panelian Raikkaan maalein 14–1 kotikaukalossaan Eurajoella.

Lukko oli lohkonsa ylivoimainen ykkönen, mikä ei tullut yllätyksenä. Joukkue pelasi vielä viime kaudella naisten Liigassa ja on valovuosia esimerkiksi Rocketsia edellä.

”Pitäisi tapahtua jotakin ihan älytöntä, jos emme enää tätä lohkoa voittaisi. Ennemmin tuleekin mietittyä sitä, kärsimmekö lohkossa yhtäkään tappiota”, Lukon päävalmentaja Sami Piilikangas sanoi lokakuussa.

Ainoa tappio tuli lopulta 27. marraskuuta, kun HPK Akatemia kykeni päihittämään Lukon numeroin 4–3 Hämeenlinnassa. Kaikki muut ottelunsa Lukko voitti varsinaisella peliajalla.

Lohkovoittajana Lukko etenee jatkokarsintaan, jossa se kohtaa kaksi muuta lohkovoittajaa. Tästä kolmikosta kaksi parasta jatkaa matkaansa SM-sarjan alempaan jatkosarjaan ja kehnoin pelaa keväällä naisten Mestistä.

Lukko pelaa ratkaisevat ottelunsa ensi viikolla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut