NHL:ssä 10 ottelun kierros – Eeli Tolvanen laukoi Nashvillen voittoon viime sekunneilla - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

NHL:ssä 10 ottelun kierros – Eeli Tolvanen laukoi Nashvillen voittoon viime sekunneilla

Chicagon maalivahdista Marc-Andre Fleurysta tuli ottelun myötä NHL-historian kolmas maalivahti, joka on voittanut 500 peliä.

Nashvillen Eeli Tolvanen ja Luke Kunin ahdistelivat Semyon Varlamovia New York Islandersin maalilla.

10.12.2021 8:29

Montreal/New York

Jääkiekon NHL:ssä pelattiin tällä kierroksella kymmenen ottelua.

New York Islandersin ja Nashville Predatorsin välisen ottelun ratkaisumaalista vastasi Nashvillen suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen. Tolvanen laukoi Nashvillen voittoon, kun ottelua oli jäljellä 11 ja puoli sekuntia. Tolvanen teki maalin myös kahdessa edellisessä ottelussaan. Viidestä edellisestä ottelusta Tolvasen tehot ovat 2+1.

Ottelu päättyi lukemiin 4–3. New York Islandersille tappio oli jo kahdestoista edellisestä 13 ottelussa. Nashvillelle ottelun voitto oli puolestaan kolmas perättäinen.

Chicago voittoon Borgströmin maalin avulla

Chicago Blackhawksin suomalaishyökkääjä Henrik Borgström teki joukkueensa toisen ja samalla ottelun viimeisen maalin, kun Chicago voitti Montreal Canadiensin 2–0 vähämaalisessa ottelussa.

Muut suomalaispelaajat jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

Ottelu oli erityisen merkittävä Blackhawksin maalia vartioivalle Marc-Andre Fleurylle. 37-vuotiaasta kanadalaisesta tuli ottelun myötä NHL-historian kolmas maalivahti, joka on voittanut 500 peliä. Fleury torjui ottelussa 30 kertaa.

Montrealin kokoonpanossa luisteli toisen NHL-ottelunsa pelannut yhdysvaltalaissyntyinen Jesse Ylönen. Montrealin valmentaja Dominique Ducharme sanoi NHL.com-sivuston ennen ottelua julkaisemassa haastattelussa, että liigaan alemmasta sarjasta nostetussa suomalaispelaajassa on potentiaalia.

”Hän on nuori pelaaja, joka tarvitsee hieman aikaa. Olemme tilanteessa, jossa voimme ottaa hänet kokoonpanoon muutamaan peliin”, katsoa miten hän pelaa ja miten hän on kehittynyt tällä kaudella.

Ylönen oli Montrealin toisen kierroksen valinta vuonna 2018.

Montrealin riveissä pelaava Joel Armia oli poissa kentältä loukkaantumisen vuoksi. Sami Niku oli puolestaan sivussa kokoonpanosta viikko sitten todetun positiivisen koronatestituloksen vuoksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut