Petri Vehaselle tuli äkkilähtö Saksaan – ”Viikko sitten en vielä tiennyt, että tänään pakkaisin kamppeitani” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Petri Vehaselle tuli äkkilähtö Saksaan – ”Viikko sitten en vielä tiennyt, että tänään pakkaisin kamppeitani”

Raumalainen palkattiin Adler Mannheimin maalivahtivalmentajaksi.

Petri Vehanen palaa Saksaan. Arkistokuva vuodelta 2019, jollon Lukko jäädytti Vehasen numeron 35.

9.12.2021 15:24

Rauma

Lukon alle 20-vuotiaiden joukkueen maalivahtivalmentajana työskennellyt Petri Vehanen palaa Saksaan.

Vuoden 2011 maailmanmestari siirtyy DEL-liigassa pelaavan Adler Mannheimin valmentajaksi. Sopimus ulottuu kevääseen 2023.

Vehanen lopetti pelaajauransa vuonna 2018. Neljä viimeistä hän pelasi Saksassa Eisbären Berliinissä.

Pelaajauran jälkeen Vehanen aloitti Lukossa maalivahtivalmentajana. Tällä kaudella hän on vastannut seuran U20-joukkueen maalivahdeista.

Vehanen kertoi Lukon nettisivuilla, että ensimmäinen yhteydenotto Mannheimista tuli viime viikolla. Sopimus syntyi keskiviikkona.

”Viikko sitten en vielä tiennyt, että tänään pakkaisin kamppeitani”, Vehanen sanoo Lukon nettisivuilla.

”Siirtyminen junioreista ammattilaisjoukkueeseen on totta kai iso hyppy valmentajaurallani. Ajatukseni ovatkin olleet miesten sarjaan siirtymisessä ja Keski-Eurooppaa olen mielessäni kaavaillut. Nyt kun mahdollisuus avautui, olen onnellinen, että pystyin tarttumaan siihen.”

Vehanen uskoo tehtävästä vetäytyneen Rostislav Haasin vinkanneen häntä seurajohdolle. Haas oli kaudella 2013–2014 raumalaisen maalivahtivalmentajana KHL-seura Lev Prahassa.

Lukko kohtasi Adler Mannheimin tänä syksynä CHL:n alkulohkossa. Joukkueen nykyinen maalivahtikaksikko Dennis EndrasFelix Brückmann ovat Vehaselle entuudestaan jutustelutason tuttuja.

"Saksassa jääkiekko on hyvin erilaista. Suomessa vauhti kaukalossa on kovempaa, mutta DEL-liigassa yksilötaito voi olla vahvempaa. Aika iso ero tulee olemaan U20-sarjaan verrattuna, kun tulen kokeneeseen joukkueeseen kokeneiden pelaajien pariin.”

Lukon liigajoukkueen maalivahtivalmentaja Mikael Vuorio ottaa Vehasen lähdön jälkeen vastuun U20-joukkueen vahtien valmennuksesta.

"Kaikki ovet ovat yhä kuitenkin auki Lukon suuntaan. Koti, mökki, vanhemmat ja kaverit ovat täällä, ja Raumalla on yhä kotiosoitteeni. Perhe jää toistaiseksi Suomeen”, Vehanen kertoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut