Matinmikolla tehokas alku Turussa: Ässissä kolmella kaudella 0+1, TPS:ssa ensimmäisessä pelissä 0+2 - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Matinmikolla tehokas alku Turussa: Ässissä kolmella kaudella 0+1, TPS:ssa ensimmäisessä pelissä 0+2

Lukko hävisi jälleen HPK:lle. Liigassa debytoinut Artem Zagidulin oli lähellä nollapeliä.

Aleksi Matinmikko avasi pelinsä TPS:ssa.

2.12.2021 21:21

Ässien sopimuspelaajat Aleksi Matinmikko ja Jasper Lindsten pelasivat lainaseuroissaan jo tänään.

Matinmikko, 21, avasi räväkästi sarjan kärkijoukkueen TPS:n alakerrassa. Kolmosparissa puolustanut Matinmikko sai TPS:n 4–3-voittopelissä Kärppiä vastaan heti kaksi syöttöpistettä sekä tehosaldon +2. Peliaikaa hän sai 14.30.

Oulusta Poriin vuonna 2019 saapunut Matinmikko on pelannut Ässissä kolmella liigakaudella. Niiden aikana hän on saanut 38 liigaottelussa yhden syöttöpisteen.

TPS:ssa Matinmikko on lainalla lähtökohtaisesti 11. joulukuuta saakka.

Yhden pelin lainalla Lukossa pelannut Lindsten nähtiin raumalaisten kolmosketjussa. Hänellä oli yksi loistava maalipaikka, mutta tehoja ei tullut.

Lukko hävisi toisena päivänä peräkkäin HPK:lle. Keskiviikkona Raumalla Kerho vei pelin voittomaalikilpailun jälkeen, torstaina Hämeenlinnassa Michael Joly ratkaisi isännille 2–1-jatkoaikavoiton.

”Samantyylinen peli kuin Raumalla. Täytyy kiittää joukkuetta taistelusta. Yritys oli tapissa. Se pieni ero näkyi, että toinen on flow’ssa ja toinen ei vielä ole”, Lukon valmentaja Marko Virtanen totesi.

Voitto oli HPK:lle jo kymmenes peräkkäinen.

"Meidän oman pään pelaaminen on ollut kivijalka. Olemme onnistuneet siinä ok-tasolla. Luonnepuoli on toinen asia. Vaikka tänään emme hallinneet, jaksoimme uskoa ja luottaa”, hyökkääjä Markus Nenonen arvioi.

Amerikkalaishyökkääjä Scott Pooley teki Lukon ainoan maalin. Se oli Pooleylle kauden seitsemäs maali, jolla raumalaiset olivat viimeisille minuuteille saakka voitossa kiinni.

Lukon maalivahti Artem Zagidulin, 26, siirtyi marraskuun lopussa Raumalle loppukauden mittaisella sopimuksella. Venäläisvahti oli avausmatsissa lähellä nollapeliä, mutta HPK:n pakki Arttu Pelli esti aikeet alle kolme minuuttia ennen loppua ja vei pelin jatkoajalle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut