Tampereen uusi areena avautuu ilman seisomakatsomoa – Pomppiminen ja jatkuva seisominen on kielletty - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Tampereen uusi areena avautuu ilman seisomakatsomoa – Pomppiminen ja jatkuva seisominen on kielletty

Hakametsässä ensimmäisen maalin teki porilaisjoukkuetta edustanut pelaaja. Nokia-areenan avaavat perjantaina Tappara ja Ilves.

Nokia-areena avataan perjantaina. Kaikki ei ole vielä kuitenkaan valmista.

2.12.2021 20:49

Helsinki

Kun Hakametsän jäähallissa pelattiin ensimmäinen ottelu 29. tammikuuta 1965, ensimmäisen maalin teki porilaisjoukkueen pelaaja.

Avausottelussa kohtasivat Tampere All Stars ja muun Suomen joukkue. Rosenlewin Urheilijat -38:aa edustanut Matti Harju vei vieraat johtoon 40 sekunnin pelin jälkeen. Ottelu päättyi 4–4.

Perjantaina nähdään, kuka tekee uuden Nokia-areenan ensinmmäisen maalin. Avausottelussa kohtaavat tamperelaisjoukkueet Ilves ja Tappara. Kaikki ei kuitenkaan ole vielä valmista areenalla, kertoivat joukkueet torstaina.

Osaa areenan siirtokatsomoista voidaan tarpeen mukaan käyttää joko istuma- tai seisomakatsomoina, mutta toistaiseksi nämä katsomonosat ovat käytössä vain istumakatsomoina.

"Nokia-areenan seisomakatsomo-ominaisuus viivästyy johtuen katsomorakenteen toimittajasta. Toistaiseksi seisomakatsomolle varattu alue toimii istumakatsomona, jossa on numeroimattomat istumapaikat. Kaikille lipun ostaneille on kuitenkin paikka areenalla”, Ilves ja Tappara kertoivat yhteisessä tiedotteessaan torstaina.

Katsomorakenteen toimittaja kertoo pyrkivänsä saattamaan työn loppuun mahdollisimman pian, jotta seisomakatsomot saadaan otettua käyttöön alkuperäisessä tarkoituksessaan. Viivästys ei vaikuta areenan yleisökapasiteettiin.

Ilves ja Tappara muistuttavat, että näissä katsomoissa tulee turvallisuussyistä istua, kuten istumakatsomossa tehdään.

"Luonnollisesti Maamme-laulun ja vastaavan aikana noustaan ylös. Pomppiminen ja jatkuva seisominen on valitettavasti katsomossa kielletty, kunnes seisomakäytön vaatimat lisätuennat saadaan valmiiksi. Näin varmistamme kaikille turvallisen ottelutapahtuman.”

Seurojen toimitusjohtajat Risto Jalo ja Mika Aro pahoittelevat tilannetta.

"Näin isoissa projekteissa tulee väistämättä yllätyksiä eteen. Uskomme, että asia saadaan pian ratkaistua ja seisomakatsomot kannattajien käyttöön”, Ilves-Hockeyn Jalo toteaa.

"Tilanne tuli meille äkillisenä viime hetken yllätyksenä. Onneksi kuitenkin kaikille katsojille saadaan järjestymään paikat. Huolimatta katsomomuutoksista tulee perjantain ottelu olemaan historiallinen ja tunteikas”, Tamhockeyn Aro sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut