Ruotsin päävalmentaja unohti uuden NHL-tähden – nyt haussa poikkeuslupa olympialaisiin - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ruotsin päävalmentaja unohti uuden NHL-tähden – nyt haussa poikkeuslupa olympialaisiin

Detroi Red Wingsin Lucas Raymond johtaa tulokkaiden pistepörssiä ylivoimaisesti.

Lucas Raymond (23) on tehnyt tällä kaudella tehot 9+12.

30.11.2021 9:34

Jääkiekko on Pekingin talviolympialaisten yksi mielenkiintoisimmista lajeista, sillä NHL-pelaajien on tarkoitus olla mukana tähdittämässä kisoja.

Kaikki kirkkaimmat tähdet eivät kuitenkaan välttämättä ole mukana, ja etenkin Ruotsissa päävalmentaja Johan Garpenlöville näyttää tapahtunut melkoinen erehdys tai muistikatkos.

Garpenlöv on nimittäin jättänyt Detroit Red Wingsin Lucas Raymondin pois alustavalta 55 NHL-pelaajan listalta, josta lopullinen olympiajoukkue valitaan. Asiasta kertoo Aftonbladet.

Raymondin nimi ei sano paljon satunnaiselle jääkiekon seuraajalle, mutta 19-vuotias nuorukainen on ollut kauden kirkkain uusi tähti.

Laitahyökkääjä johtaa tulokkaiden pistepörssiä ylivoimaisesti. Hän on tehnyt 22 ottelussa tehot 9+12, millä irtoaa myös Red Wingsin pistepörssin ykkössija.

Ruotsalaisista edellä on vain Calgaryn Elias Lindholm tehoilla 9+14.

Raymond ansaitsisi alkukauden näyttöjen perusteella ehdottomasti paikan Pekingiin, ja vähintäänkin niin sanotulle ”isolle listalle”.

Tre Kronorin joukkueenjohtaja Olof Östblom kertoo Aftonbladetille, että joukkue on hakenut Kansainväliseltä jääkiekkoliitolta IIHF:ltä poikkeuslupaa lisätä pelaajia listalle.

”Emme ole saaneet vielä vastausta”, Östblom sanoo.

Pekingin olympialaiset kilpaillaan 4.–20. helmikuuta. Miesten jääkiekko alkaa 9. helmikuuta. Ruotsi pelaa C-lohkossa Suomen, Slovakian ja Latvian kanssa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut