”Hieno esimies, hieno pelikaveri ja hieno kaveri” – Näin Johannes Karttunen ja Erik Hämäläinen muistelevat Matti ”Mölli” Keinosta - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

”Hieno esimies, hieno pelikaveri ja hieno kaveri” – Näin Johannes Karttunen ja Erik Hämäläinen muistelevat Matti ”Mölli” Keinosta

80-vuotias Matti Keinonen nukkui pois lauantaina. Porilainen Johannes Karttunen voitti Keinosen joukkuekaverina Suomen mestaruuden, ja raumalainen Erik Hämäläinen sai jääkiekkouraansa uskoa Lukkoa valmentaneelta ”Mölliltä”.

Tämä kolmikko oli vastustajien kauhu kaudella 1966–1967, jonka päätteeksi Rosenlewin Urheilijat-38 voitti Suomen mestaruuden Poriin. Matti Keinonen (vas.) voitti maalipörssin, Johannes Karttunen (oik.) oli kolmas ja Raimo Kilpiö (keskellä) neljäs. ”Oksasen Lasse pääsi siihen väliin tunkemaan”, Karttunen kommentoi sunnuntaina. Kuva vuodelta 2019.

28.11.2021 19:33

Kun Rosenlewin Urheilijat-38 juhli Suomen mestaruutta vuonna 1967, maalipörssi oli porilaisittain kaunista katseltavaa.

Kärkinimi oli 26 maalin Matti ”Mölli” Keinonen. Ilveksen Lasse Oksanen oli toinen, mutta kaksi seuraavaa pelasivat Keinosen tavoin RU-38:ssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut