HC Bolzano suuttui ja oikaisi Lukon kirjoitusta – Italiassa petyttiin CHL:n ”järjettömään” päätökseen - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

HC Bolzano suuttui ja oikaisi Lukon kirjoitusta – Italiassa petyttiin CHL:n ”järjettömään” päätökseen

HC Bolzano ei niellyt mukisematta sitä, että Lukko pääsi CHL:n pudotuspelisarjasta jatkoon, vaikka toinen osaottelu jäi pelaamatta.

Lukon oli määrä pelata italialaista HC Bolzanoa vastaan Raumalla keskiviikkona. Kuvituskuva.

25.11. 18:33

Italialainen jääkiekkoseura HC Bolzano on käärmeissään siitä, että joukkueen CHL-kausi päättyi ennen aikojaan.

Bolzano pelasi Lukkoa vastaan CHL:n pudotuspelien neljännesvälieräsarjassa, jonka ensimmäinen osaottelu nähtiin Italiassa viime viikon tiistaina. Toinen ja ratkaiseva osaottelu oli määrä pelata Raumalla tämän viikon keskiviikkona.

Ottelu jouduttiin kuitenkin perumaan, kun Lukon liigajoukkueessa ilmeni useita koronavirustartuntoja.

Lue lisää: Lukko joutui koronaviruksen kynsiin – liigajoukkueessa peräti 11 tartuntaa, pelejä siirretään karanteenin takia

Ratkaisu tähän oli CHL:ssä se, että Lukko pääsi pudotuspelisarjasta jatkoon, vaikka toinen ottelu jäi kokonaan pelaamatta. Sääntökirjan mukaan jatkoon olisi alun perin mennyt se, kumpi olisi kerännyt enemmän maaleja kahdessa osaottelussa.

Lukko voitti Italiassa pelatun osaottelun 3–1 ja oli selvästi niskan päällä ottelusarjassa, mutta Bolzano pitää CHL:n päätöstä silti epäreiluna.

”Olemme äärimmäisen pettyneitä CHL:n koronaviruskomitean päätökseen”, Bolzano tiedottaa kotisivuillaan.

Bolzanon mukaan päätös oli moraalinen isku paitsi seuraa myös sen kannattajia kohtaan. Tiedotteessa huomautetaankin, että seuran kannattajia oli matkustanut Raumalle ottelua varten.

Vaikka kannattajat eivät nähneetkään Bolzanon ja Lukon ottelua, he saivat silti tuliaisia raumalaisten toimistolta, sillä Lukko lahjoitti heille kaulahuivin ja pipon muistoksi kummallisesta matkastaan.

Kaulahuivit ja pipot eivät kuitenkaan lämmitä Bolzanon johtoa, joka kertoo ryhtyvänsä toimiin, jotta voi suunnitella mahdollista valitusta tai muuta toimenpidettä CHL:n päätöksestä.

Lisäksi Bolzano oikaisi Lukon väitettä siitä, että joukkueen kanadalaisvalmentaja Doug Mason olisi pitänyt CHL:n päätöstä oikeana ratkaisuna.

”Valmentaja on päinvastoin yhtä mieltä seuran kanssa siitä, että päätös oli järjetön”, Bolzano tiedottaa.

Lukon omassa tiedotteessa ei ollut ainakaan torstai-iltana mainintaa valmentaja Masonista, mutta tiedotetta oli muokattu lisätiedoin ”sitaatteja korjattu”.

Bolzano joka tapauksessa onnitteli Lukkoa ensimmäisen osaottelun voitosta ja toivotti joukkueelle onnea tuleviin peleihin.

CHL:n oman tiedotteen mukaan syy Bolzanon kohtaloon oli siinä, että kansainvälisen liigan kalenteri on tiukka.

”CHL:ssä ei ole löydettävissä ylimääräisiä pelipäiviä, joihin pelejä voisi siirtää, kuten kansallisissa liigoissa on ollut tapana tehdä”, CHL tiedottaa.

Puolivälierissä Lukko kohtaa saksalaisen EHC Red Bull Münchenin. Jatkossa on myös Tappara, joka kohtaa omassa puolivälierässään ranskalaisen Dragons de Rouenin.

Jos Lukko ja Tappara selvittävät tiensä välieriin, suomalaisjoukkueet kohtaavat siinä vaiheessa toisensa.

Ilta-Sanomien mukaan kunkin pudotuspelikierroksen voittaminen kasvattaa joukkueelle maksettavaa rahapottia, ja turnauksen voittajajoukkue kuittaa peräti 495 000 euroa.

Bolzanon tiedotteesta uutisoi ensin Ilta-Sanomat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut