Ässät antoi Ari-Pekka Selinille potkut – Mestarivalmentaja Karri Kivi palaa Poriin - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät antoi Ari-Pekka Selinille potkut – Mestarivalmentaja Karri Kivi palaa Poriin

Myös Pasi Arvonen sai lähteä.

Ari-Pekka Selin poistuu Ässien vaihtoaitiosta.

23.11. 9:35

Pori

Ässät on antanut potkut päävalmentajalleen Ari-Pekka Selinille.

Selinin tilalle tulee Ässille tuttu mies: Karri Kivi. Kivi valmensi patapaidat Suomen mestariksi keväällä 2013.

Kiven sopimus kattaa vain loppukauden.

Selin, 58, aloitti Ässien päävalmentajana keväällä 2019 kolmen vuoden sopimuksella. Paineet hänen ympärillään kasvoivat varsinkin tänä syksynä, kun joukkueen peli ei kehittynyt eikä tulosta tullut. Jo viime kausi oli Ässiltä paha rimanalitus.

Ässät on jämähtänyt Liigassa jumboksi. Viimeinen niitti seurajohdolle oli lauantain HPK-peli, johon myytiin viiden euron pääsylippuja. Katsojia tuli vain 3 569, joukkueen esitys oli vaisu ja tuloksena kolmas peräkkäinen tappio.

Selinin lisäksi myös apuvalmentaja Pasi Arvonen sai lähteä.

"Olen todella todella pettynyt, että jouduimme tähän tilanteeseen. Emme ole onnistuneet saavuttamaan asetettuja tavoitteitamme urheilulliseen menestykseen liittyen ja meidän oli tehtävä tämä muutos,” Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi seuran tiedotteessa.

Karri Kivi palaa Ässiin yli kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Kivi, 51, kasvoi valmentajaksi Ässissä. Porilaisten päävalmentajana hän toimi 2011–2013. Kivi ei saanut Ässiltä jatkoa, mutta vaikeuksien jälkeen hän johti porilaiset sensaatiomaiseen mestaruuteen.

Ässistä Kivi siirtyi alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajaksi. Hän valmensi Nuoret Leijonat 2014 maailmanmestariksi.

Sen jälkeen mies siirtyi KHL-seura Tsheljabinsk Traktoriin, josta hän sai kuitenkin nopeat potkut. 2016 Kivi siirtyi kasvattajaseuransa Ilveksen päävalmentajaksi.

Nousujohteisten vuosien jälkeen kausi 2019–2020 alkoi Ilvekseltä surkeasti. Se toi Kivelle potkut 30. syyskuuta 2019. Sen jälkeen Kivi ei ole valmentanut, vaan hänet on nähty tv:ssä kiekkokommentaattorina.

”Karri Kivi oli vaihtoehdoistamme paras tilanteeseemme. Uskomme, että Karri pystyy omalla johtamisellaan ja kokemuksellaan selkeyttämään tilannettamme ja vapauttamaan suorittamista parantavaa energiaa joukkueessa. Karrilla on hyvä paineensietokyky ja malttia, jota muutostyössä aina tarvitaan. Hän on nähnyt Ässissä monia vaiheita, tunteiden kaikki ääripäät ja tietää mihin tulee mukaan”, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

Kivi aloittaa tehtävässään keskiviikkona.

Selinin lisäksi myös apuvalmentaja Pasi Arvonen sai lähteä. Kiven valmennusryhmässä nähdään Saku Martikainen, Timo Turunen ja Jaakko Rosendahl.

Lue lisää: Ässien valmentajauutiset myöhästyttävät podcastia

Lue lisää: Ässät voi tällä hetkellä välttää vain jumbosijan – Lähteiden mukaan pelaajia on jo myynnissä

Lue lisää: Nelosketjun nuoret tekivät parhaansa ja väläyttelivät osaamistaan

Lue lisää: Ässät on markkinoilla yksin – Härkälä, Kivi vai sittenkin joku muu?

Lue lisää: Ässien kehitysjohtaja SK:n podcastin vieraana – ”Emme me voi elää niin, että jos tilanne on 40 pelin jälkeen tämä”

Lue lisää: Ässäpomot antavat tuen päävalmentajalle: ”Helppoja ratkaisuja on tämän seuran historiassa tehty aivan riittävästi”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut