Lukko pestasi NHL:ssäkin piipahtaneen venäläismaalivahdin – ”Kyllähän tämä maalivahtikilpailua lisää” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Lukko pestasi NHL:ssäkin piipahtaneen venäläismaalivahdin – ”Kyllähän tämä maalivahtikilpailua lisää”

Artjom Zagidulin torjuu Lukossa ainakin kauden loppuun asti.

Artjom Zagidulin on vartioinut Metallurg Magnitogorskin ja Kunlun Red Starin maalia KHL:ssä. Kuva kaudelta 2018–2019, jolloin Zagidulin torjui KHL:n runkosarjassa 25 ottelussa 92,4 prosentin varmuudella Magnitogorskissa.

18.11. 15:59

Lukko on löytänyt uuden maalivahdin. Raumalaisjoukkueen rivejä täydentää 187-senttinen venäläinen Artjom Zagidulin, 26, jonka kanssa seura on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen.

Zagidulin siirtyy Raumalle KHL-joukkue Metallurg Magnitogorskista, jossa on pelannut kolme ottelua tällä kaudella. Kaikkiaan Zagidulin on torjunut 44 runkosarjaottelussa KHL:ssä uransa aikana.

Zagidulin on torjunut KHL:ssä Magnitogorskin lisäksi Kunlun Red Starissa.

”Isokokoinen, peittävä maalivahti kyseessä. Vasta Raumalla arjessahan se tosissaan nähdään, minkälainen kaveri hän todellisuudessa on, mutta KHL-ura kertoo kuitenkin jostain. Siellä pelaaminen vaatii kuitenkin paljon”, Lukon maalivahtivalmentaja Mikael Vuorio sanoo seuran Facebook-sivulla.

Zagidulin on torjunut myös Pohjois-Amerikassa. Siellä hän on pelannut 36 ottelua AHL:ssä ja yhden ottelun NHL:ssä. Ainoan NHL-ottelunsa hän pelasi viime kaudella Calgary Flamesin paidassa.

Lukko kertoo Facebookissa, että yksi syy Zagidulinin värväykseen oli joukkueen maalivahtiosaston vahvistaminen.

”Zagidulinin myötä halutaan varmistaa, että kokoonpanossa on aina kaksi voittavaa maalivahtia kovista peliruuhkista ja loukkaantumisista huolimatta”, Lukko kertoo.

Tähän tuli särö, kun Ässissäkin tällä kaudella porilaisjoukkueen jäsenen koronavirustartunnan aiheuttaman karanteeniongelman takia piipahtanut Samuel Jukuri jäi Lukon vieraspelireissulta sivuun, koska ei ollut täysin pelikunnossa.

”Kyllähän tämä maalivahtikilpailua lisää luonnollisesti. Nyt saamme annettua Jukurille aikaa toipua täyteen kuntoon, eikä Lassi Lehtiselle tule liian suurta kuormaa”, Vuorio kertoo Facebookissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut