Suomelle tappio Kanadaa vastaan – Naisleijonat pelasi lopussa pitkän pätkän ilman maalivahtia: ”Meidänkin olisi pitänyt laukoa enemmän” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Suomelle tappio Kanadaa vastaan – Naisleijonat pelasi lopussa pitkän pätkän ilman maalivahtia: ”Meidänkin olisi pitänyt laukoa enemmän”

Eveliina Mäkinen toimi ottelussa Suomen varamaalivahtina.

Suomen Nelli Laitinen taistelemassa kiekosta Kanadan Melodie Daoustin kanssa.

11.11. 18:01

Helsinki

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue ei pystynyt yllättämään hallitsevaa maailmanmestaria Kanadaa maaottelussa Helsingissä. Suomi hävisi pelin 2–4.

”Ensimmäinen erä oli varmaan paras erä meiltä Kanadaa vastaan minun päävalmentajakaudella. Maalipaikat 11–8 meille”, Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen täräytti.

Kanada on hallitseva maailmanmestari ja kukisti elokuun lopun MM-kilpailuissa Suomen 5–3.

Kanadan kohtaaminen arvokilpailujen ulkopuolella on harvinainen herkku ja oppipaikka.

Vastustaja oli tutun kova ja tarjosi oppitunnin laukomisesta ja maalintekopaikkojen käyttämisestä.

"Tuntui aika tosi hyvältä. Olimme hyvällä jalalla liikkeellä ja Kanadakin oli, vaikka heillä oli takana matkarasitukset. Tämä oli kova ja tasaväkinen peli, joka pomppi Kanadalle”, Petra Nieminen tuumi.

Hyökkääjän mukaan parannusta tapahtui MM-kilpailuihin verrattuna.

"Käytimme oman pään keskustaa ja pääsimme siitä vauhtiin. Lisäksi uskalsimme jo vähän paremmin mennä Kanadan maalille, mutta pitää mennä vielä kovemmin.”

Vaikea toinen erä

Avauserän hallinta ei tuonut johto-osumaa Suomelle, vaan Kanada karkasi Suomen ylivoimien jälkeen Victoria Bachin maalilla ja alleviivasi viimeistelyn merkitystä.

Toisessa erässä Marie-Philip Poulin tuplasi johdon ennen kuin Nieminen kavensi tyylikkäästi läpiajosta.

Kavennuksen jälkeen Suomen huolellisuus ei riittänyt, ja Kanada rokotti heti seuraavan vaihtokierroksen aikana.

"Kakkoserä oli tuttu murheenkryyni. Pikkuisen paremmin selvisimme kuin Calgaryssä. Siellä olimme vielä pahemmassa ikeessä avauspelaamisen suhteen”, Mustonen viittasi MM-kilpailuihin.

"Ellu" teki kanukkimaalin

Suomen Meeri Räisänen pysäytti 40 kiekkoa ja antoi mahdollisuudet voittoon, mutta päätöserässä Kanadan laukaus kimpoili Räisäsen selän taakse.

"Meidänkin olisi pitänyt laukoa enemmän. Päätöserässä meni heti, kun "Ellu" vain heitti kiekon maalille”, Nieminen kehaisi hyökkääjä Elisa Holopaista.

Holopainen yllätti Emerance Maschmeyerin (17 torjuntaa) patjojen välistä. Kavennus 2–4:ään toi toivoa päätöskympille, mutta Suomi tuhlasi jälleen ylivoimansa eikä saanut puristettua peliä tiukemmaksi areenan reilun 2  000 katsojan edessä.

"Meillä on niin hyviä pelaajia molemmissa ylivoimissa, että olisi pitänyt tehdä maaleja. Ne ovat meidän paikkoja, jos aiomme voittaa näitä pelejä”, Nieminen tuumi.

Mustonen mainitsi vammojen takia sivussa olevat Rosa Lindstedtin ja Ronja Savolaisen.

"Yksi syy ylivoiman tökkimiseen oli se, että toisesta ylivoimakentästä kaksi kulkee mono jalassa.”

Suomen varamaalivahtina toimi Kiukaisista kotoisin oleva Eveliina Mäkinen. Ässäkasvatti Sofianna Sundelin hyökkäsi Suomen nelosketjussa ja jäi tehoitta.

Naisleijonat jatkaa opiskelua lauantaina ja sunnuntaina, jolloin Kanada on vastassa Turkuhallissa.

Valmista pitäisi olla helmikuussa, jolloin olympiamitalit ratkaistaan Pekingissä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut