Ässistäkin tutun puolustajan ura päättyy kesken kauden – Vanhemmat ja vaimo saivat kiitokset: ”Ei ole helppoa muuttaa 18 kertaa ja aina rakentaa perheen kuviot uudestaan” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässistäkin tutun puolustajan ura päättyy kesken kauden – Vanhemmat ja vaimo saivat kiitokset: ”Ei ole helppoa muuttaa 18 kertaa ja aina rakentaa perheen kuviot uudestaan”

Lauttakylän Lujan kasvatin Niko Peltolan ura on ohi. Peltolaa voi sanoa Huittisten kaikkien aikojen parhaaksi jääkiekkoilijaksi.

Niko Peltola pelasi tällä kaudella 11 ottelua, mutta ei toivomallaan tasolla.

11.11. 16:00

Huittisten kaikkien aikojen parhaimman jääkiekkoilijan ura on ohi.

Ilveksessä pelannut Lauttakylän Lujan kasvatti Niko Peltola, 31, kertoi seuransa nettisivuilla pelien päättyvän kesken kauden. Ässistäkin tutun puolustajan ura päättyy polvivaivoihin.

Peltola pelasi tällä kaudella 11 liigaottelua.

Peltolan polvivaivat saivat alkunsa kauden 2020–2021 alla harjoitusottelussa taklaustilanteessa tapahtuneesta loukkaantumisesta. Se johti kolmeen leikkausoperaatioon ja pitkään kuntoutusprosessiin.

Peltola palasi kaukaloihin viime maaliskuussa, mutta pelit jäivät neljään otteluun. Kolmas leikkaus oli huhtikuussa. Vaikka mies pystyi pelaamaan taas tällä kaudella, hän koki, ettei pystynyt tarjoamaan kentällä sellaista panosta kuin olisi halunnut.

”Loukkaantumiseni tuomat vaikeudet ja haasteet ovat olleet tiedossa pitkään, mutta halusin kuitenkin vielä kokeilla laittaa itseni kuntoon ja tehdä kaiken, mitä pystyn. Nyt voin sillä tavoin katsoa itseäni peilistä, että ei jäänyt mitään jossiteltavaa. Kaikki kivet ja kannot käännettiin peliuran jatkamiseksi, mutta kun lääkärit näkivät, että polvi ei tule enää kuntoon, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä tilanne”, Peltola sanoi Ilveksen nettisivuilla.

Ässissä Peltola pelasi jo juniorina. Liigassa hän kantoi patapaitaa vuosina 2016–2019. Hän kuului Ässien kapteenistoon.

Peltola tuli aikoinaan Lujan junioreista Ässiin. Porissa hän pelasi kaksi juniorikautta, kunnes palasi Suomi-sarjassa esiintyneeseen kotikaupunkinsa miesten joukkueeseen. Huittisista tie vei Sportin kautta Ilvekseen, jossa hän teki liigadebyyttinsä vuonna 2010.

Ilveksen, Jokerien ja Sportin jälkeen Peltola tuli taas Ässiin. Hän pelasi patapaidassa hieman vajaa kolme liigakautta, kunnes mies palasi Ilvekseen.

Liigassa Peltola pelasi 518 ottelua tehoin 31+117=148. Hän pelasi myös 14 KHL-ottelua Jokereissa sekä kaksi A-maaottelua Leijonissa.

”Vanhempani ovat kuljettaneet, mahdollistaneet ja nähneet ihan uskomattoman paljon vaivaa nuoruudessani. Vaimoani kiitän isosti tähänastisesta kymmenen vuoden yhteisestä ajastamme – ei ole helppoa muuttaa 18 kertaa puolison peliuran aikana ja aina rakentaa perheen kuviot uudestaan kuntoon”, Peltola mietti Ilveksen nettisivuilla.

”Jääkiekkopuolella lämpimät kiitokset huoltoporukoille ja organisaatioiden muille henkilöille, jotka ovat olleet isona tukena koko ajan. Kaikilla valmentajillani ja pelikavereillani on tietenkin ollut iso merkitys urallani.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut