Ässien peluutuksessa on paljon toivomisen varaa - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässien peluutuksessa on paljon toivomisen varaa

Nykyisestä U20-joukkueesta on nuorista kasvamassa kelpo pelimiehiä, joten liigajoukkueen kannattaa sitouttaa heidät vastuuseen heti, kun se on mahdollista, kirjoittaa Esko Kallioniemi.

7.11. 20:00

Lauantain SaiPa-ottelun ratkaisuhetket olivat hämmentävä kokemus.

Kun Ässät tarvitsi kipeästi tasoitusmaalia sarjapisteiden metsästyksessään, vierailijat ottivat jäähyn liiallisesta pelaajien määrästä kentällä. Niin sanottu syöttö lapaan oli täydellinen.

Lähes koko erikoistilanteen kuudella neljää vastaan pyöritti ykkösketju, mikä toki perjantain esitysten jälkeen oli mahdollinen vaihtoehto. Valinta oli hämmentävä siksi, että SaiPaa vastaan kuitenkin kakkosylivoima oli leiponut Ässien illan kaikki maalit. Siinä, missä ykkösketjulla oli hankaluuksia saada ylivoimaa pyörimään SaiPan alueella.

Hyviä syitä valinnalle on vaikea keksiä.

Tukalassa tilanteessaan ja loukkaantumistenkin vaivatessa Pata tarvitsisi kaiken mahdollisen osaamisen peluutuksesta. Nelosketju oli suurissa vaikeuksissa läpi koko ottelun, eivätkä alivoimaprosentitkaan mairittele porilaisia.

Lukema 73,42 on koko Liigan heikoin. Ylivoimaansa Ässät on kaunistellut jo seitsemänneksi parhaaksi.

Ässien U20-joukkueen voittokulkua seuratessa on mieleen juolahtanut kysymys, löytyisikö sieltä vaihtoehtoja kokoonpanoon. Tuskin ottelut ratkeaisivat siihen, jos vaikka Leevi Viitala saisi kauden neljännen näyttömahdollisuutensa liigajoukkueessakin.

Yksittäisiä otteluja on kertynyt usealle eri pelaajalle, ja Feetu Knihti kuuluu ansaitusti jo lähes vakiomiehistöön edustusjoukkueessa.

Nykyisestä U20-joukkueesta on nuorista kasvamassa kelpo pelimiehiä, joten liigajoukkueen kannattaa sitouttaa heidät vastuuseen heti, kun se on mahdollista.

Siitä huolimatta, että seuraavaksi Porissa alkavat koko kauden ratkaisuhetket. Tulosta on vaikea enää huonontaa rohkeilla kokeiluilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut