Ässät neljän ottelun pisteputkessa – Jarno Kärjen hanat vihdoin auki, Jyväskylästä kauden suurinumeroisin voitto - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät neljän ottelun pisteputkessa – Jarno Kärjen hanat vihdoin auki, Jyväskylästä kauden suurinumeroisin voitto

Satakunnan Kansa seurasi kello 18.30 alkavan ottelun tapahtumia.

Ässät tuuletti Jyväskylässä viisi kertaa.

5.11. 12:30 | Päivitetty 5.11. 21:04

Ässillä on tärkeä kahden pelin viikonvaihde. Molemmissa mitellään häntäpään sijoituksista, kun tänään Pata kohtasi JYPin vieraissa ja lauantaina SaiPan kotona. Ässät tarvitsee voittoja.

Asetelmat:

Keskiviikkona Ässiltä oli yli kymmenen pelaajaa sivussa. Päävalmentaja Ari-Pekka Selin kertoi pelin jälkeen, että koronakaranteenit on lusittu yhtä pelaajaa lukuun ottamatta, joten viikonvaihteen peleihin joukkue saa täydennystä.

Jyväskylässä mukaan tuleekin viisi pelaajaa, jotka eivät olleet kokoonpanossa keskiviikkona: maalivahti Konstantin Volkov, puolustaja Rami Määttä sekä hyökkääjät Albin Eriksson, Lenni Killinen ja Valtteri Pihlajamäki.

Sivussa ovat edelleen maalivahti Linus Söderström, puolustajat Santeri Lukka, Aleksi Heimosalmi ja Eemeli Virtanen sekä hyökkääjät Jasper Lindsten ja Jouka Juhola. Heistä Lindsten ja Juhola olivat sivussa jo ennen viime viikolla todettua koronatapausta. Muiden poissaolojen syitä tai paluuennusteita Ässät ei ole kertonut.

Palaajista Volkov kantaa torjuntavastuun, Määttä nähdään kakkosparissa, Eriksson omalla paikallaan kolmosketjussa ja Killinen ja Pihlajamäki ovat nelosketjussa.

Pirteästi esiintynyt nuorten maajoukkumies Feetu Knihti, 18, pitää paikkansa kakkosketjussa.

Ässillä on viikonvaihteen peleissä isot panokset. Jumbona oleva Pata kohtaa perjantaina toiseksi viimeisenä olevan JYPin ja lauantaina kolmanneksi viimeisenä olevan SaiPan. Porilaiset siis tarvitsevat pisteitä ja mieluiten kolmen pisteen voittoja, jotta joukkue pääsisi maaottelutauolle hieman paremmissa merkeissä.

Vaikka Ässät ottaisi tänään kolmen pisteen voiton, jumbosijalta se ei pysty nousemaan. Se nousisi JYPin kanssa tasapisteisiin, mutta jyväskyläläiset pysyisivät edellä, koska heillä on enemmän kolmen pisteen voittoja.

Ässät ja JYP ovat kohdanneet tällä kaudella kerran. Keskisuomalaiset hakivat kuukausi sitten Porista 3–2-voiton. Ottelun ratkaissut liigasyksyn sensaatio Joakim Kemell ei ole tänään mukana. Hän joutuu jäämään myös nuorten maaotteluturnauksesta sivuun loukkaantumisen vuoksi.

Ässien kokoonpano:

Ykköskenttä:

Eemil Erholtz–Jarno Kärki–Sakari Salminen

Roni Sevänen–Shawn Lalonde

Kakkoskenttä:

Teemu Lepaus–Derek Barach–Feetu Knihti

Rami Määttä–Olli Vainio

Kolmoskenttä:

Nick Moutrey–Alexander Ruuttu–Albin Eriksson

Jacob Andersson–Nikolas Matinpalo

Neloskenttä:

Lenni Killinen–Niklas Appelgren–Valtteri Pihlajamäki

Aleksi Matinmikko (7. puolustaja)

Maalivahdit:

Konstantin Volkov (Rasmus Korhonen)

Lue lisää: Koronan siirtämälle Ässien vieraspelille uusi pelipäivä

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut