Niko Ojamäen hurja vire KHL:ssä jatkuu: maalipörssin ykkönen nousi jo pisteissäkin toiseksi - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Niko Ojamäen hurja vire KHL:ssä jatkuu: maalipörssin ykkönen nousi jo pisteissäkin toiseksi

Porilainen on tehnyt 25 ottelussa tehot 18+10=28.

Niko Ojamäki on löytänyt KHL:ssä elämänsä tehovireen.

1.11. 20:30

Marraskuun maajoukkueturnaukseen valittu Niko Ojamäki pelaa nykytahdillaan itseään kohti NHL-kaukaloita.

Ensimmäistä kauttaan KHL:ssä pelaava porilainen jatkoi vahvaa virettään. Hän teki tehot 1+2, kun Vitjaz kaatoi Traktor Tsheljabinskin vieraissa maalein 4–2.

Samalla Ojamäki nousi KHL:n pistepörssissä jo toiseksi. Hän on tehnyt 25 ottelussa tehot 18+10=28. Pistepörssissä porilaisen edellä on vain Dinamo Moskovan kokenut supertähti Vadim Shipatshov (13+23=36).

Maalintekijätilastossa Ojamäki on selvä kärki. Toisena oleva Dinamo Moskovan Dimitri Rashevski on tehnyt neljä maalia vähemmän kuin Vitjazin tykki.

18 osumastaan Ojamäki on viimeistellyt 12 ylivoimalla.

26-vuotiaan Ojamäen KHL-sopimusta pidettiin ylipäätään yllätyksenä. Hänen viime kautensa Ruotsin SHL:ssä oli vaikea, sillä tehoja tuli vain 5+11=16.

Vitjazissa Ojamäki pelaa ykkösketjussa, jossa on muutenkin satakuntalaista jälkeä. Sentterinä pelaa Miro Aaltonen (6+20=26), jonka isä Ari pelasi aikoinaan Ässissä ja isoisä Heikki Lukossa. Toisessa laidassa on puolestaan Lukossa viime kaudella mestaruuden voittanut kanadalainen Daniel Audette (13+13=26).

Ykkösketjunsa tehokkuudesta huolimatta Vitjaz on KHL:n länsilohkossa toiseksi viimeisenä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut