Ässien Feetu Knihti nousi Nuoriin Leijoniin – Aleksi Heimosalmi ja Rami Määttä Ruotsin sijasta Vierumäelle - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässien Feetu Knihti nousi Nuoriin Leijoniin – Aleksi Heimosalmi ja Rami Määttä Ruotsin sijasta Vierumäelle

Haastajajoukkueessa peräti seitsemän pelaajaa satakuntalaisjoukkueista.

Aleksi Heimosalmi pelaa maaottelutauolla haastajajoukkueessa. Päävalmentaja Antti Pennanen vakuuttaa, että haastajajoukkueestakin voi nousta nuorten MM-kisoihin.

1.11. 18:43 | Päivitetty 1.11. 18:49

Pori

Ässät on koko syksyn varautunut siihen, että joukkueen puolustuksesta Aleksi Heimosalmi ja Rami Määttä saattavat matkata vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin.

Nuoret antavat MM-näyttöjä marraskuun maaottelutauolla kahdessa eri joukkueessa. Varsinainen maajoukkue matkustaa neljän maan turnaukseen Ruotsiin ja haastajamaajoukkue kohtaa Vierumäellä Tshekin kolme kertaa.

Sekä Heimosalmi että Määttä on nimetty haastajamaajoukkueeseen. Antti Pennasen valmentamaan Nuorten Leijonien Ruotsin-ryhmään on Ässistä noussut hyökkääjä Feetu Knihti.

”Pakisto on vahvuutemme”, Pennanen totesi tiedotustilaisuudessa.

”Haastajajoukkueessakin on Heimosalmea ja Määttää, jotka ovat pelanneet Liigassa. Pakeissa on kova kilpailu.”

Vaikka ässäpuolustajat ovat nyt haastajajoukkueessa, Pennanen vakuuttaa, etteivät ovet Edmontonissa pelattaviin nuorten MM-kisoihin ole kiinni.

”Haastajajoukkueessa on paljon pelaajia, joilla on mahdollisuus olla lopullisessa kisajoukkueessa.”

Kiukaisista kotoisin oleva Knihti on noussut nuorten maajoukkuekuvioihin vasta tällä kaudella.

Lukosta Pennanen nimesi joukkueeseensa kaksi pelaajaa. Ruotsin-turnaukseen matkustavat hyökkääjät Sami Päivärinta ja Iivari Säkkinen.

Ryhmässä ovat mukana myös muun muassa JYPin liigasensaatio Joakim Kemell ja Ässistä HIFK:hon siirtynyt Roni Hirvonen.

Miika Elomon valmentamassa haastajaryhmässä on runsaasti satakuntalaisväriä. Ässistä mukana ovat Heimosalmen ja Määtän lisäksi hyökkääjät Kalle Myllymaa ja Patrik Juhola. Lukosta Vierumäelle lähtevät ex-patavahti Juuso Helomaa, puolustaja Kalle Ervasti ja hyökkääjä Oliver Suni.

Jo viime vuonna nuorten MM-kisoissa pelannut ja 2003-syntyineiden kärkilupauksena pitkään pidetty JYPin Brad Lambert on myös mukana haastajaryhmässä.

Alle 18-vuotiaiden maajoukkue pelaa tauon aikana Sveitsissä. Joukkueeseen nimettiin Ässien hyökkääjä Lenni Hämeenaho ja Lukon puolustaja Thomas Grönlund. Kovia tehoja juniorisarjoissa tehnyt Hämeenaho pääsee nyt ensimmäistä kertaa maajoukkuetehtäviin.

Alle 17-vuotiaiden maajoukkueeseen Satakunnasta valittiin Lukon Jussi Kähkönen.

Lue lisää: Naisleijonilla viiden maalivahdin pooli – Kiukaisten kasvatti saa näyttöpaikan: ”Mäkinen on pelannut erinomaisesti Ruotsin pääsarjassa”

Lue lisää: Lukosta yksi pelaaja Leijoniin, Ässistä ei yhtään – Niko Ojamäki ainoa satakuntalaiskasvatti

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut