Liigajoukkueen koronatartunta näkyi nuorten kokoonpanossa – HIFK nousi maalin erolla Ässien ohi sarjakärkeen - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Liigajoukkueen koronatartunta näkyi nuorten kokoonpanossa – HIFK nousi maalin erolla Ässien ohi sarjakärkeen

Ässien nuorille toinen tappio Turussa.

30.10. 17:40

Edustusjoukkue ja alle 20-vuotiaiden joukkue elivät viime kaudella omissa kuplissaan. Tällä kaudella kuplia ei ole, vaan esimerkiksi siirrot nuorista Liigaan käyvät helpommin.

Vaikka Ässien liigajoukkue ja alle 20-vuotiaiden ryhmä ovat olleet nyt eri tavalla kanssakäymisissä kuin viime kaudella, ei miehissä todettu koronatartunta vaikuta nuoriin.

Lauantaina tartunta ja karanteenit kuitenkin vaikuttivat. Koska Ässät valmistautui parsimaan liigajoukkueen kokoonpanon kasaan nuorten avulla, alle 20-vuotiaiden joukkue jäi vajaaksi.

Viikonvaihteessa Turun-turnauksessa kolme peliä pelaava Pata aloitti lauantain kamppailunsa HIFK:ta vastaan jo kello 11. Koska osa pelaajista valmistautui miesten peliin, ässänuoret joutuivat kaukaloon vajaalla kokoonpanolla. Hyökkääjiä oli vain kymmenen.

Kyseessä oli vieläpä kärkiottelu, koska ykkösenä ollut Ässät kohtasi kakkosena kärkkyneen HIFK:n. Helsinkiläiset käyttivät mahdollisuutensa ja voittivat porilaiset 4–1 (2–0, 0–1, 2–0).

Tappio oli Ässille toinen peräkkäinen. Samalla HIFK nousi nuorten sarjan ykköseksi. Molemmilla on 36 pistettä ja 11 kolmen pisteen voittoa, mutta helsinkiläisten maaliero on yhden Ässiä parempi (HIFK 34, Ässät 33).

Viimeisen maalin HIFK teki tyhjiin, joten ilman sitä Ässät olisi pysynyt sarjakärjessä. Padan ainoan osuman viimeisteli Lenni Hämeenaho. HIFK:n maalintekijöiden joukossa oli Leo Komarovin pikkuveli Oskar.

Sunnuntaina Ässät kohtaa Turun-turnauksen päätösottelussaan Kiekko-Espoon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut