Lukko nousi lohkovoittoon – Seuraava vastustaja Ruotsista, Sveitsistä, Saksasta, Ranskasta tai Italiasta - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Lukko nousi lohkovoittoon – Seuraava vastustaja Ruotsista, Sveitsistä, Saksasta, Ranskasta tai Italiasta

Raumalaiset kaatoivat Cardiffin varamiehisenäkin 6–3. Ensimmäisen pudotuspelikierroksen otteluparit arvotaan perjantaina.

Linus Nyman teki Walesissa hattutempun.

14.10. 9:33

Lukko päätti jääkiekon Mestarien liigan CHL:n lohkovaiheen Walesissa. Raumalaiset voittivat Cardiff Devilsin 6–3 (3–0, 2–2, 1–1).

Lukko oli Walesissa vahvasti varamiehisenä, kun loukkaantuneiden lisäksi joukkue jätti alkukauden urakkamiehiä kotiin. Päävalmentaja Marko Virtanen nosti mukaan monia hänelle viime kaudelta tuttuja pelaajia Lukon alle 20-vuotiaiden miehistöstä.

”Me olimme aika erilaisella ryhmällä nyt matkassa ja vastuuta tuli paljon nuorille. Se lämmitti, että he uskalsivat pelata rohkeasti”, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen sanoi CHL:n tiedotteessa.

"Vastassa oli vahva kaksinkamppailujoukkue, joten siitä tuli paljon oppia.”

Lukon tehomies oli hattutempun viimeistellyt Linus Nyman. Kolmen pisteen miehiä olivat myös Scott Pooley (1+2) ja Anrei Hakulinen (0+3). Harri Kainulainen ja Jeremi Tammela tekivät maalin mieheen.

Pistepottinsa ansiosta Lukko nousi samalla C-lohkon voittajaksi. Ykkössija varmistui, kun ennen päätöspelejä tasapisteissä raumalaisten kanssa ollut Adler Mannheim hävisi Lausennea vastaan 1–3.

Lukko ja Mannheim selvisivät C-lohkosta jatkoon. Suomalaisjoukkueista jatkoon pääsi niin ikään oman lohkonsa voittanut Tappara. TPS:n ja HIFK:n taival päättyi alkulohkoon.

Lukon vastustaja ensimmäisellä pudotuspelikierroksella ratkeaa perjantaina suoritettavassa arvonnassa. Vastaan tulee joku muiden lohkojen kakkosista, eli vaihtoehtoja on seitsemän: Ruotsista Växjö, Skellefteå ja Leksand, Sveitsistä Zürich, Saksasta München, Ranskasta Rouen tai Italiasta Bolzano.

Arvonta suoritetaan perjantaina kello 13.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos