Juho Lammikko mukana suomalaisessa vaihtokaupassa – Ässäkasvatin ura jatkuu Kanadassa - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Juho Lammikko mukana suomalaisessa vaihtokaupassa – Ässäkasvatin ura jatkuu Kanadassa

Toiseen suuntaan matkasi puolustaja Olli Juolevi.

Kesän Porissa harjoitellut Juho Lammikko on nyt Vancouver Canucksin mies.

11.10. 8:57

Ässien kasvatin Juho Lammikon ura jatkuu Vancouver Canucksissa.

Lammikko, 25, oli myöhään sunnuntai-iltana osa vaihtokauppaa, jossa liikkui kaksi suomalaispelaajaa. Vancouverin puolustaja Olli Juolevi siirtyi Florida Panthersiin. Lammikon lisäksi Floridasta Kanadaan lähti puolustaja Noah Juulsen.

Florida varasi Noormarkusta kotoisin olevan Lammikon kesällä 2014 kolmannella kierroksella numerolla 65. NHL-paikkaa hän haki Panthersista syksystä 2016 alkaen. Kolmas kausi tuotti debyytin ja kaikkiaan 40 NHL-ottelua (tehot 0+6=6). Sen jälkeen Lammikko pelasi reilun kauden Euroopassa, ensin Kärpissä ja sitten KHL-seura Metellurg Magnitogorskissa, kunnes palasi Floridaan.

NHL:n viime kevään tynkäkaudella Lammikko pystyi jo vakiinnuttamaan paikkaansa, kun hän pelasi 44 ottelua. Tehoja kertyi 4+1=5.

Kesällä Lammikko teki Floridan kanssa vuoden jatkosopimuksen. Se oli samalla sentterin uran ensimmäinen yksisuuntainen NHL-sopimus, eli palkka ei putoa, vaikka hän joutuisi farmiin.

Juolevi, 23, oli Vancouverin ykköskierroksen varaus kesältä 2015. Hän oli koko tilaisuuden viides varaus. Lupaavan puolustaja on kuitenkin kärsinyt loukkaantumisista. NHL-pelejä hänelle on kertynyt vain 23.

Lammikko ja Juolevi kuuluivat molemmat vuonna 2016 MM-kultaa voittaneeseen Suomen nuorten maajoukkueeseen. Lammikon meriittilistalla on myös miesten MM-kulta keväältä 2019.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos