Coloradon Mikko Rantanen valmis NHL-kauteen, viimeisessä harjoituspelissä mukavat tehot - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Coloradon Mikko Rantanen valmis NHL-kauteen, viimeisessä harjoitus­pelissä mukavat tehot

Chicagon Henrik Borgström rakentaa uutta tulemista ja vauhditti sitä maalillaan.

Mikko Rantanen on maalivireessä NHL-kauden kynnyksellä. Hän teki kolme osumaa harjoituskaudella.

10.10. 11:32

Coloradon laitahyökkääjä Mikko Rantanen teki maalin, kun Avalanche kaatoi Dallasin 4–2 NHL:n harjoituskauden viimeisessä ottelussa.

NHL:ssä pelattiin 11 ottelua lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ja nyt harjoituspelit ovat ohi. Sarja käynnistyy tiistaina 12. lokakuuta ja ensimmäiset tulokset ovat Suomessa keskiviikon puolella.

Rantanen naulasi ylivoimalla Coloradon 2–1-johtoon ja hän syötti vielä perään Nathan MacKinnonin tekemän 3–1-maalin.

Harjoituskaudella Rantanen teki yhteensä kolme maalia ja sai yhden syöttöpisteen.

Laitahyökkääjä Sampo Ranta pysyi viimeiseen otteluun asti mukana Coloradon NHL-ryhmässä ja hän pelasi 14.01 minuuttia.

Ranta, 21, on 189-senttinen hyökkääjä, jota ei juuri tunneta Suomessa, kun hän on kiekkoillut viimeiset viisi kautta Yhdysvalloissa, ensin junioriliigassa ja kolme viime kautta Minnesotan yliopistossa.

Kausi näyttää, onko Rannasta vakituisen NHL-paikan ottajaksi. Hän on Coloradon kolmannen kierroksen varaus.

Edmontonin Jesse Puljujärvi tuli aikoinaan NHL:ään rempseästi numero 98 paitansa selässä. Numero oli yhden pienempi kuin kuuluisalla ja legendaarisella Wayne Gretzkyllä oli ollut.

Ensimmäinen tunkeutuminen NHL:ään ei ottanut tuulta, mutta uudella yrityksellä ovat vaihtuneet kaikki. Numero paidassa on 13, ja pelikin kulkee.

Chicagon Henrik Borgström näyttää käyttävän Puljujärven kaavaa. Hän pelasi ensi yrityksellään Floridassa numerolla 95, mutta valitsi tai sai Chicagossa numeron 13.

Borgström palasi Suomeen ja Helsingin IFK:hon yhdeksi kaudeksi, kunnes lähti yrittämään uudestaan NHL:ään, ja tällä kertaa Chicagoon.

Harjoitusottelussa Minnesotaan vastaan Borgström teki näppärän maalin ihan tolpan vierestä, kun Chicago voitti 5–1. Borgströmin maali oli tasoitus 1–1:een. Osuma oli hänelle harjoituskauden toinen.

Kaapo Kähkönen torjui Minnesotan maalilla 32 kertaa. Kevin Lankinen toimi kakkosvahtina, kun Marc-André Fleury torjui Blackhawksille voiton.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: