Moneen kertaan jääkiekon MM-kisojen lippuarvontaan osallistuvan kohtalo voi olla karu - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Jääkiekon MM-lippujen arvonnassa ei tarkasteta henkilöllisyyttä – Kohtalo on karu, jos moneen kertaan lippuarvontaan osallistuva jää kiinni

Jääkiekon MM-kisojen apulaispääsihteerin Jaakko Luumin mukaan huijausyritykset pyritään estämään. Arvontaan rekisteröityneiden henkilöiden määrän perusteella näyttää siltä, että lippujen kysyntä on erittäin suurta.

Tällä areenalla Leijonat pelaa MM-kisaottelunsa keväällä 2022.

14.9. 13:45

Lippuarvonta ensi kevään jääkiekon miesten MM-kisojen peleihin käynnistyi syyskuun alussa. Lippujen osto-oikeuden voi saada arvonnan kautta.

Aamulehden toimitukseen otti yhteyttä henkilö, joka havaitsi, että lippuarvonnassa ei tarkasteta arvontaan osallistuvan henkilöllisyyttä lainkaan.

Voiko sama henkilö siis osallistua arvontaan useaan kertaan eri sähköpostiosoitteilla?

Jääkiekon MM-kisojen apulaispääsihteerin Jaakko Luumin mukaan pitää paikkansa, että esimerkiksi sosiaaliturvatunnusta ei osallistujilta vaadita.

– Sosiaaliturvatunnusta ei haluttu tähän tuoda, koska se tuo niin paljon tietosuojahaasteita.

Luumi sanoo, että toimia on kuitenkin tehty sen estämiseksi, että sama henkilö voisi osallistua arvontaan monta kertaa. Mikäli arvonnan ehtojen vastaista toimintaa havaitaan, osallistuja hylätään.

Arvonta suoritetaan rekisteröitymisen päätyttyä. Luumin mukaan arvonnan yhteyteen on luotu keinoja, joilla mahdolliset väärinkäytökset pystytään havaitsemaan.

Arvonnassa muun muassa hylätään kaksi kertaa samasta sähköpostiosoitteesta osallistuneet henkilöt.

Luumi uskoo, että kiinni jäävät myös useilla eri sähköpostiosoitteilla osallistuneet henkilöt.

– Riski on olemassa ja teknistä estoa ei ole, etteikö voisi osallistua monella sähköpostilla, koska siihen ei itse asiassa teknistä estoa mitenkään pysty rakentamaan. Mutta useita tunnisteisiin liittyviä kontrolleja arvontavaiheessa on.

Näin lipunmyynti toimii

Jääkiekon MM-kotikisojen lipunmyynti alkoi 2. syyskuuta.

Päiväliput Helsingin otteluihin voi ostaa suoraan, mutta Tampereen otteluihin päiväliput myydään lippujen osto-oikeuden arvonnalla.

Arvonta on käytössä ensimmäistä kertaa. Rekisteröityminen lippuarvontaan on avoinna 2.–26. syyskuuta.

Voittajille ilmoitetaan sähköpostitse. Samalla he saavat ohjeet lippujen lunastamiseen. Voitetun osto-oikeuden voi lunastaa 30. syyskuuta alkaen.

Arvonnassa voi osallistua jokaisen ottelupäivän arvontaan ja voittaa osto-oikeuden usealle päivälle. Osallistuja voi valita yhden hintakategorian ja enintään kuusi päivälippua per ottelupäivä.

Lunastamattomat päiväliput tulevat myyntiin 27. lokakuuta. Lippuarvonnassa ilman haluamaansa lippua jääneille tarjotaan etuosto-oikeutta.

Miesten jääkiekon MM-kisojen liput myydään nyt ensimmäistä kertaa lippuarvonnan kautta. Arvonnan tarkoituksena on, että kaikilla on tasavertainen mahdollisuus saada liput.

Luumin mukaan sekä aikaisemmissa kotikisoissa että muissakin isoissa urheilutapahtumissa haaste on ollut se, että kun lipunmyynti alkaa, liput suosituimpiin tapahtumiin, kotikisoissa esimerkiksi Suomen peleihin ja loppupeleihin, myydään todella nopeasti.

– Se tarkoittaa että ne, joilla on mahdollisuus päivystää, jotka ovat nopeimpia ja joilla on parhaat laitteet, ovat etulyöntiasemassa verrattuna vaikka sellaisiin jotka eivät ole tietoteknisesti niin taitavia tai eivät muista syistä pysty päivystämään lipunmyynnin alkua.

Lippujen kysyntä on Luumin mukaan ollut arvonnassa suurta.

– Arvontaan tähän mennessä rekisteröityneiden henkilöiden määrän perusteella näyttää siltä, että lippujen kysyntä on erittäin suurta. Lippuja varsinkaan Suomen otteluihin ja pudotuspelivaiheen otteluihin ei todennäköisesti tule lippuarvonnan jälkeen aukeavaan avoimeen lipunmyyntiin lainkaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: