Koronalistalta vapautunut Joel Armia lensi yksityiskoneella Floridaan, mutta ei pelannut – Montreal koki mestareiden kovuuden - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Koronalistalta vapautunut Joel Armia lensi yksityiskoneella Floridaan, mutta ei pelannut – Montreal koki mestareiden kovuuden

Jesperi Kotkaniemi syötti Montrealin ainoan maalin.

Tampa Bay oli avausfinaalissa tyly isäntä. Artturi Lehkosellakaan ei ollut asiaa Tampan maalille.

29.6. 6:25 | Päivitetty 29.6. 10:41

Vain yhdeksän kuukautta sitten NHL:n mestaruutta viimeksi juhlinut Tampa Bay Lightning näytti vahvuutensa myös tämän kauden ensimmäisessä finaalissa.

Tampa kukisti porilaisten edustaman Montreal Canadiensin täydessä kotiareenassaan tylysti 5–1 (1–0, 1–1, 3–0).

Tampa oli tylyn tehokas, Montreal jäi kauas pudotuspelien parhaasta tasostaan. Kolme maalia kotijoukkue teki vieraiden keskialueen kiekonmenetysten jälkeen, yhden aloituksesta ja yhden ylivoimalla.

Hallitsevat mestarit kouluttivat ennen kaikkea Nick Suzukin johtamaa Montrealin kakkosketjua. Nuoren Suzukin trio otti omiin kolme osumaa.

Lopullisesti Montreal putosi pelistä silti vasta päätöserässä. Toisen erän lopussa joukkue sai vielä toivoa, kun puolustaja Ben Chiarot laukoi Jesperi Kotkaniemen tarjoilusta 2–1-kavennuksen.

Kotkaniemi sai jääaikaa 12.49. Ensi viikolla 21 vuotta täyttävä porilainen kuului Montrealin siihen osastoon, joka pystyi pitämään tasonsa varsin hyvin.

Tampan tehomiehet löytyivät kolme maalia viimeistelleestä ykkösketjusta. Nikita Kutsherovin saldo oli 2+1, Brayden Point syötti kolme maalia. Tampa pystyi vaihtoedun ansiosta peluuttamaan ykkösnyrkkiään juuri Suzukin ketjua vastaan.

–  Tämä on yksi peli seitsemän pelin sarjassa. Meidän on iskettävä takaisin samoin kuin Vegasia vastaan, samalla kokemuksella ja ajattelutavalla. Katsomme joitain klippejä, mitä voisimme tehdä paremmin. Jokainen voi tuoda kentälle vähän enemmän, Montrealin puolustaja Jeff Petry totesi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa.

NHL:n koronalistalle sunnuntaina joutunut, mutta sieltä maanantaina vapautunut Joel Armia matkusti yksityiskoneella muun joukkueen perässä Kanadasta Floridaan. Hän ehti ajoissa paikalle ja oli mukana myös alkulämmittelyissä, mutta kokoonpanoon Montreal ei porilaista nostanut.

Armialla varustettu Montrealin vahva nelosketju on ollut yksi yllättäjäjoukkueen aseista. Avausfinaalissa porilaisen paikalla pelasi Jake Evans, eikä Montrealin nelonenkaan pystynyt niin hyvään peliin kuin monessa aiemmassa pelissä.

Armia nähtäneen kaukalossa taas toisessa finaalissa. Se pelataan pelataan Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

–  Joel on ollut pari päivää kotona luistelematta lainkaan. Ajattelimme, että olisi parempi saada hänet lämmittelyyn ja saada veri virtaamaan, Montrealin valmentaja Luke Richardson sanoi.

Richardson on ollut Montrealin viime peleissä vastuuvalmentaja, koska varsinen päävalmentaja Dominique Ducharme on ollut sivussa koronatartunnan vuoksi. Ducharmen pitäisi palata Montrealin penkin taakse, kun finaalisirkus siirtyy kolmannessa pelissä Kanadaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: