Ässät vahvisti: Roni Seväsen sopimus on vuoden mittainen – ”Tuntui oikealta tulla takaisin Ässiin” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät vahvisti: Roni Seväsen sopimus on vuoden mittainen – ”Tuntui oikealta tulla takaisin Ässiin”

Suomen mestaruutta keväällä juhlinut euralaislähtöinen puolustaja oli voittamassa U16-juniorien SM-pronssia Ässissä.

Roni Seväsen aikana tehtiin vähiten maaleja Lukon puolustajista, kertoo Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula.

11.6. 9:32

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Roni Seväsen kanssa, porilaisseura vahvistaa. 26-vuotias puolustaja siirtyy Ässiin Rauman Lukosta, jonka riveissä Sevänen oli voittamassa Suomen mestaruutta tänä keväänä.

Satakunnan Kansa uutisoi Seväsen ässäsopimuksesta jo huhtikuun alussa.

Perusvarma puolustaja pelasi Lukossa 56 runkosarjaottelua tehoin 3+10 (+18) ja playoffseissa Sevänen pelasi joukkueensa jokaisen ottelun (11 ottelua, 0+1 (+7). Liigassa Sevänen on pelannut yhteensä 250 runkosarjaottelua ja 20 pudotuspeliottelua.

– Olemme todella tyytyväisiä, että saimme parhaassa iässä olevan, voittamisesta kokemusta omaavan ja hyvän urheilijan joukkueeseemme. Sevänen on kova urheilija, josta kertoo myös se että, hän on pelannut käytännössä täysiä kausia ja hyvällä peliajalla, vaikka pelityyli ei ole mitenkään säästelevä, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi tiedotteessa.

– Sevänen on hyvä ja aktiivinen puolustuspelissä. Hän pystyy puolustamaan sekä fysiikan että hyvän liikkeen avulla tiiviisti. Hänen aikanaan tehtiin vähiten maaleja Lukon puolustajista.

Sevänen on pelannut aiemmin Ässien junioreissa.

– Muutamien seurojen kanssa neuvoteltuani Ässien tarjous ja puheet tuntuivat tässä vaiheessa uraani parhaimmalta ja tuntui oikealta tulla takaisin Ässiin. Tiedän myös, mitä Ässät merkitsee porilaisille ja lähikunnille ja kuinka perinteikkäästä seurasta on kyse. On hienoa taas päästä tähän yhteisöön mukaan, Sevänen sanoo.

– Pelityylini on kahden suunnan yleispuolustaja. Pystyn puolustamaan ja samalla liikuttamaan kiekkoa ja osallistumaan hyökkäyksiin. Luonteeltani olen periksiantamaton.

Sevänen pelasi Ässissä 2006–2011. Kaudella 2010–2011 hän oli Ässissä saavuttamassa U16-sarjan SM-pronssia.

– U16 pronssi oli hieno saavutus ja hieno muisto. Myös laadukas valmennus tulee mieleen, muun muassa Arto Heiskanen, Olli Kaski, Kyösti Kurkela sekä Jere Härkälä. He tekivät hienoa työtä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: