SK seurasi: Leijonat MM-finaaliin! Saksa painoi vimmatusti, mutta Suomi kesti - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

SK seurasi: Leijonat MM-finaaliin! Saksa painoi vimmatusti, mutta Suomi kesti

Leijonat kaatoi Saksan MM-välierässä maalein 2–1.

Jussi Olkinuora joutui koville, mutta hän johdatti Leijonat MM-finaaliin.

5.6. 16:15 | Päivitetty 5.6. 20:27

Riika

Leijonat kohtaa Saksan jääkiekon MM-turnauksen välierissä, ja panoksena on loppuottelupaikka.

Suomen kokoonpano on täsmälleen sama kuin Tshekkiä vastaan torstaina.

Jussi Olkinuora piti nollan, kun Leijonat kaatoi Tshekin 1–0 ja auttoi torjunnoillaan joukkueen puolivälieristä semifinaaliin.

Suomi voitti alkulohkossa Saksan pelissä, joka oli erittäin tiukka loppuun asti. Valmentaja Mikko Manner korosti ennen toista Saksa-ottelua, että joukkueet tuntevat toisensa hyvin.

–Ja heillä on erittäin pedantit ja ahkerat valmentajat.

Manner viittasi epäilemättä suomalaiskaksikkoon Toni Söderholm ja Ville Peltonen. Entiset huippupelaajat ovat saaneet nostettua Saksan uudelle tasolle MM-turnauksessa.

–Saksa on erittäin kurinalainen, erittäin tiivis ja hyvin valmennettu joukkue, joka pelaa tiukalla viisikolla. Tulossa on pienten marginaalien peli, Manner sanoi jopa kiekkofraasien omaisesti.

Puolivälieriin selviytyneistä joukkueista Suomi teki toiseksi vähiten maaleja, mutta myös päästi toiseksi vähiten. Suomelle tehtiin seitsemässä ottelussa vain kymmenen maalia. Samaan ylsi Venäjän joukkue.

USA pelasi alkulohkon lopulta kovilla tehoilla ja päästi vain kahdeksan kiekkoa omaan häkkiin.

Arttu Ruotsalainen ja Anton Lundell johtavat Leijonien maalipörssiä ennen välierää. Molemmilla on koossa neljä osumaa. Määrä on hyvä, mutta näillä lukemilla ei tavoitella kisojen maalikuninkuutta.

–Olen erittäin tyytyväinen meidän tehokkuuteemme. Olemme pystyneet hyödyntämään maalipaikat, Manner sanoi, mutta lisäsi, että ainahan jokainen valmentaja toivoisi lisää maaleja omalta joukkueeltaan.

MM-turnauksen välierä- ja mitalipeliviikonloppuun kuuluu yksi hauska erikoisuus. Jäljellä on enää joukkueita, joista Leijonat on voittanut jokaisen kertaalleen. Ja kaikki joukkueet ovat samasta B-lohkosta, jossa Suomikin pelasi alkusarjan.

Leijonien ja Saksan välinen välieräottelu alkaa kello 18.15, ja sekä MTV3 että C More näyttävät pelin suorana lähetyksenä. Satakunnan Kansa seuraa peliä alla.

Liveseuranta:

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: