21-vuotias britti nousi MM-kisojen maalipörssin kärkeen – seitsemän maalia seitsemään peliin! - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

21-vuotias britti nousi MM-kisojen maalipörssin kärkeen – seitsemän maalia seitsemään peliin!

Liam Kirk oli heikon Iso-Britannian valopilkku.

Liam Kirk nousi tiistaina MM-kisojen maalipörssin kärkeen.

1.6. 18:30

Englantilainen Liam Kirk pelasi ensimmäiset aikuisten MM-kisansa 2019 Slovakiassa. Tulosta ei tullut. Kuuden ottelun jälkeen Kirkin pistesaldo näytti pyöreää nollaa.

Toinen yritys onnistui huomattavasti paremmin. Iso-Britannian urakka MM-jäillä päättyi Latviassa tiistaina, mutta 21-vuotias Kirk pelasi nimensä jääkiekkoyleisön tietoisuuteen.

Nuori hyökkääjä teki seitsemässä pelissä seitsemän maalia. Hän oli ennen tiistai-illan viimeisiä alkusarjan pelejä maalipörssin kärjessä ja pistepörssin kolmosena.

Maali per peli -tahti on MM-kisoissa kovaa valuuttaa. Etenkin, kun se syntyi kisojen toiseksi huonoimmassa joukkueessa, joka teki yhteensä 13 maalia koko kisoissa. Kirk oli mukana niistä yhdeksässä (7+2).

Kirk pelasi kuluvalla kaudella Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla tasolla 12 ottelua tehoin 5+5 sekä kotimaansa kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla NIHL:ssä Sheffield Steelersissa 14 ottelua tehoin 10+10. NIHL oli päättyneellä kaudella Britannian korkein pelattava sarjataso EIHL:n ja EPIHL:n peruttua kautensa koronaviruspandemian vuoksi.

Arizona Coyotes varasi brittihyökkääjän kaikkien aikojen ensimmäisenä Englannissa varaushetkellä pelanneena pelaajana NHL:n varaustilaisuudessa kesällä 2018 numerolla 189.

Edelliskauden Kirk kiekkoili Pohjois-Amerikassa OHL-sarjassa Peterborough Petesin paidassa ja teki 47 peliin kovat tehot 21+29.

Ensi kaudeksi 185-senttisellä ja 85-kiloisella hyökkääjällä ei ole sopimusta mihinkään, mutta onnistuneiden MM-kisojen ansiosta hän voi nukkua yönsä rauhassa. Sopimustarjouksia on tulossa todennäköisesti ennätysmäärä useammastakin eri sarjasta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos