Kommentti: Sinikoneella on jälleen tie auki MM-kultaan - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Kommentti: Sinikoneella on jälleen tie auki MM-kultaan

Jos Leijonia vertaa kahden vuoden takaiseen mestarimiehistöön, muutama kysymysmerkki ja kasvun paikka joukkueella on

1.6. 15:09

Jukka Jalonen on tehnyt Leijonista sinikoneen. Se ei murskaa vastustajiaan kuin punakone menneisyydessä, mutta se käy tasaisesti. Kone ei hyydy, ei yski eikä käy ylikierroksilla.

Tiistain päiväpelin avauserässä Leijonat ei toki näyttänyt koneelta, vaan inhimilliseltä joukkueelta. Suomalaisten panos, eli lohkovoitto oli jossain määrin näennäinen. Se oli asetelma, jossa oli vaikea panna aivan kaikkea likoon.

Tarvittiin yksi erätauko ja sinikone kävi jälleen. Asetelma ei muuttunut, mutta Suomi pystyi puristamaan itsensä hereille. Kanadalla oli paperilla parempi joukkue ja sillä oli panosta, mutta silti vaahteranlehti alkoi heilua.

Alkusarja oli Suomelta vahva näyttö. Kahdeksas peli, eli puolivälierä ratkaisee perinteisesti kisojen onnistumisen. Siihen Jalosen ryhmä voi kuitenkin lähteä vastustajasta riippumatta luottavaisena. Peli toimii niin kuin se nykyjoukkueella voi toimia.

Jokainen Suomen pelaaja tietää, ettei joukkuetta ole helppo voittaa. Jokainen luottaa siihen peliin, jota Leijonat pelaa. Kahden vuoden takainen marssi maailmanmestaruuteen antaa omaa henkistä selkänojaa sille, että tie on jälleen auki loppuun saakka.

Suurin suosikki Suomi ei ole, vaikka pahimmista haastajista Ruotsi on jo ulkona ja Kanada joutuu jännittämään kohtaloaan tiistai-iltaan.

Jos Leijonia vertaa kahden vuoden takaiseen mestarimiehistöön, muutama kysymysmerkki ja kasvun paikka joukkueella on. MM-kulta ei vaadi ihmettä, mutta vielä on näkemättä se, venyykö tämän kevään joukkue tiukassa paikassa yhtä yhtenäiseksi ja periksiantamattomaksi kuin Leijonat 2019.

Toinen kysymysmerkki piirtyy ratkaisuosaston leveyteen. Tehot eivät saa jäädä liiaksi Anton Lundellin ketjun varaan. Tämäkin joukkue kaipaa Marko Anttilan kaltaista suonenvetoa ja yllätysratkaisijaa. Siihen kelpaa toki Marko Anttila itsekin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: