Nuori oululainen jatkaa Porissa – ”Nyt pitää löytää se peli, jolla vakiopaikka puolustuksessa irtoaa” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Nuoret puolustajat jatkavat Porissa – ”Nyt pitää löytää se peli, jolla vakiopaikka puolustuksessa irtoaa”

Ässät käytti Aleksi Matinmikon sopimuksessa olleen option. Rami Määttä solmi pitkän jatkosopimuksen.

Maalilla vääntävän Aleksi Matinmikon pelit jatkuvat Ässissä. ­

4.5. 11:27 | Päivitetty 4.5. 15:50

Pori

Ässien tiistain sopimusuutinen kertoi Aleksi Matinmikon jatkosta Porissa.

Matinmikon sopimuksessa oli optio ensi kaudesta. Sen Ässät on käyttänyt.

Oulussa syntynyt Kiekko-Laserin kasvatti on pelannut Porissa jo kaksi kautta. Ensimmäinen kausi meni pääosin A-nuorissa, toisella kaudella hän pelasi Liigassa 23 ottelussa.

– Matinmikon pelaajapolku suunniteltiin niin, että ensimmäinen kausi oli U20-joukkueessa vastuullisessa roolissa, viime kaudella hän sai miesten pelejä alle ja tulevalle kaudelle tavoitteena on ottaa pelipaikka edustusjoukkueesta, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula totesi tiedotteessa.

– Halusimme käyttää tämän optiovuoden, koska Aleksi on todella sitoutunut itsensä kehittämiseen ja kovaan työntekoon. Fyysiset valmiudet alkavat olla jo riittävällä tasolla ja nyt pitää löytää se peli, jolla vakiopaikka puolustuksessa irtoaa.

Kerttulan mukaan Matinmikon yksi vahvuus on se, että häntä voidaan käyttää myös hyökkääjänä.

– Kehityssuuntani on mennyt täällä ylöspäin jokaisena vuotena. Vahvuuksiani on kehitetty ja heikkouksiani on parannettu. On ollut hienot kaksi vuotta täällä, Matinmikko, 21, sanoi tiedotteessa.

Matinmikon lisäksi Ässillä on ensi kaudesta optio Niko Kivelän ja Jasper Lindstenin kanssa. Pata on aiemmin kertonut, että yksi näistä tarkoitti pelaajan mahdollisuutta siirtyä ulkomaille. Lisäksi ulkomaan optio on maajoukkueleirille valitulla Peter Tiivolalla.

Ässien julkaistut sopimukset

Maalivahdit: Linus Söderström (sopimus kevääseen 2022).

Puolustajat: Aleksi Matinmikko (2022), Aleksi Heimosalmi (2024), Rami Määttä (2024)

Hyökkääjät: Niklas Appelgren (2022), Sakari Salminen (2022), Valtteri Pihlajamäki (2022), Peter Tiivola (2022, mutta optio siirtyä ulkomaille).

Optiot: Jasper Lindsten, Niko Kivelä.

Myöhemmin tiistaina Ässät julkaisi vielä Rami Määtän kolmivuotisen jatkosopimuksen. 19-vuotias puolustaja debytoi viime kaudella Liigassa pelaten 14 ottelussa. Pistetilinsä nuori puolustaja avasi kahdella maalisyötöllä.

– Määttä tuli organisaatioon 16-vuotiaana ja on kehittynyt koko ajan kohti ammattilaisuutta. Halusimme kiinnittää tulevaisuuden puolustajan Ässiin pitkäksi aikaa. Rami on tavoitteellinen ja pelimiehen luonteella varustettu kaveri. Hän on pelirohkea puolustaja, jolla on kova asenne lajiin ja kyky kilpailla. Fysiikan puolelta löytyy vielä reserviä kehittää itseään, mutta hän on valmis kovaan työhön, Kerttula kommentoi Ässien tiedotteessa.

Tulevalla kaudella Määttä hakee vakiopaikkaa Liigasta ja tavoittelee mukaan alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuihin.

– Täällä on hyvä kehittyä ja olen mennyt Ässissä eteenpäin. Luotan, että saamme hyvän joukkueen kasattua. Täällä on hyvä olla ja Ässissä on hyvä kulttuuri. Porilaiset elävät isolla sydämellä, Määttä kommentoi.

Rami Määttä otti hyviä kehitysaskelia viime kaudella.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?