Lukko löysi uuden toimitusjohtajan Vantaalta: ”Tuntuu, että tulen henkisesti kotiin” - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Lukko löysi uuden toimitusjohtajan Vantaalta: ”Tuntuu, että tulen henkisesti kotiin”

Lukko kertoi toimitusjohtajavalinnastaan perjantaina.

16.4. 11:19

Vantaalainen Jukka Kunnas on valittu Rauman Lukko Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän korvaa Timo Rajalan, joka on toiminut tehtävässä vuodesta 2007 lähtien.

– Mahtava fiilis selviytyä voittajana maaliin, Kunnas sanoi.

57-vuotias neljän lapsen isä omaa vahvan markkinointi- ja yhteiskuntavaikuttajataustan sekä kotimaassa että kansainväliselläkin pelikentällä. Häntä kuvaillaan ulospäin suuntautuvaksi ja helposti lähestyttäväksi persoonaksi.

Kova haaste ei pelota monissa liemissä marinoitunutta Kunnasta.

– Elämä ilman ongelmia on hautausmaa, hän naurahtaa.

Kunnas on työskennellyt viime vuosina Partners United Oy -nimisen yrityksensä kautta muun muassa uudistetun Olympiastadionin sekä Suomi 100 -juhlavuoden yritysyhteistyöstrategian ja -suunnitelman laatimisen sekä yritysyhteistyöneuvottelujen ja -konsultoinnin parissa.

Yleisurheilumaailmasta tuttu Kunnas on toiminut lisäksi Infront Finland Oy:n varatoimitusjohtajana, Suomen Urheiluliiton ja yleisurheilun vuoden 2005 MM-kisojen markkinointijohtajana, yleisurheilun GP-kisojen toimitusjohtajana sekä Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton markkinointipäällikkönä.

Hänellä on sukutaustaa Raumalla, sillä isoisän puolelta suku on kotoisin Pyhärannasta.

– Tuntuu, että tulen henkisesti kotiin.

Kunnas aloittaa työnsä osa-aikaisena 1. toukokuuta ja työ muuttuu kokopäiväiseksi 1. elokuuta.

– Astun isoihin saappaisiin, mutta pidän erityisen paljon tällaisista kehityshankkeista. Tykkään tehdä töitä tiimeissä, Kunnas sanoo.

Nykyinen toimitusjohtaja Rajala jää tehtävästään sivuun tämän kauden jälkeen ja siirtyy uusien haasteiden pariin.

– 2011 pronssi Jyväskylässä ja 2013 Jokerien pudottaminen puolivälierissä aika rammalla ryhmällä ovat jääneet parhaina muistoina mieleen, Rajala kertasi perjantain tilaisuudessa.

Kausi on ollut raumalaisseuralle huikea menestys. Lukon U20-joukkue voitti Suomen mestaruuden ja miesten edustusjoukkue Liigan runkosarjan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?