Satakunnasta viisi pelaajaa ehdolla Pikkuleijonien MM-joukkueeseen - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Satakunnasta viisi pelaajaa ehdolla Pikkuleijonien MM-joukkueeseen

Ässien ehdokkaat ovat päässeet harjoittelemaan liigajoukkueen mukana. .

Ässien Aleksi Heimosalmi on tyrkyllä alle 18-vuotiaiden MM-joukkueeseen.­

8.4. 16:30

Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Petri Karjalainen nimesi MM-ehdokkaat huhtikuun lopussa alkaviin kisoihin.

Lukosta paikkaa Pikkuleijonien MM-joukkueessa tavoittelee kolme pelaajaa, Ässistä kaksi. Raumalaisseuran nuorista ehdokaslistalle pääsivät puolustajat Kalle Ervasti ja Tomi Leppänen sekä hyökkääjä Sami Päivärinta. Ässistä ehdokaslistalla ovat maalivahti Juuso Helomaa ja puolustaja Aleksi Heimosalmi.

Lopullinen kisajoukkue nimetään 17. huhtikuuta, kaksi päivää ennen kuin joukkue matkustaa kisapaikalle Yhdysvaltain Texasiin.

– Normaalioloissa fokus olisi pelissä, nyt mietimme miten potentiaaliset kisapelaajat saadaan harjoittelemaan, ja kuinka saamme joukkueen kasaan. Tässä vaiheessa korona-altistus tai -tartunta tarkoittavat, ettei kisakoneeseen ole asiaa – tämä koskee sekä pelaajia että johtoryhmää, päävalmentaja Karjalainen sanoi Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Ässien Helomaa ja Heimosalmi ovat päässeet harjoittelemaan edustusjoukkueen mukana. Liigajoukkueen ylimääräisessä ryhmässä on ollut liuta muitakin Ässien alle 20-vuotiaiden joukkueessa tällä kaudella pelanneita pelaajia.

Kun Linus Söderström ja Sami Aittokallio olivat sivussa, Helomaa olikin luonnollinen valinta Ässien tiistain pelin kakkosvahdiksi. Aiemmin nuorista liiga-avuksi nostettu Rasmus Korhonen ei ollut vielä tiistaina edustusjoukkueen kuplassa.

Länsi-Suomi uutisoi muutama viikko sitten, että Helomaa siirtyy ensi kaudeksi Lukkoon.

Yleensä alle 18-vuotiaiden maajoukkue osallistuu elokuussa Hlinka-turnaukseen, joka on MM-kisojen kaltainen paikka mitata tasoa kansainvälisissä peleissä ja paineen alla. Tänä vuonna turnausta ei järjestetty, ja joukkueella on kauden aikana ollut vain muutama yhteinen leiritapahtuma.

– Nyt nousee isoon arvoon kaikki se, mitä olemme tehneet ja kokeneet 16- ja 17-vuotiaiden maajoukkueessa. Joukkueen pelillinen selkäranka, pelaamisen ja toiminnan arvomaailma, ovat rakentuneet yhteisten vuosien aikana ja ne kantavat meitä ryhmän päätöstapahtumassa, Karjalainen sanoi tiedotteessa.

MM-ehdokkaiden ja johtoryhmän tulee olla ensi maanantaista alkaen omaehtoisessa karanteenissa. Sallittua on vain pienryhmäharjoittelu paikkakunnittain alueellisten rajoitusten puitteissa. Kaikki joutuvat käymään myös kolme kertaa koronatestissä.

MM-ehdokkaat

Maalivahdit: Juuso Helomaa (Ässät), Paavo Kohonen (Tappara), Aku Koskenvuo (HIFK), Jani Lampinen (HIFK), Topias Leinonen (JYP)

Puolustajat: Kalle Ervasti (Lukko), Aleksi Heimosalmi (Ässät), Viljami Juusola (Luulaja, Ruotsi), Kasper Kulonummi (Jokerit), Tomi Leppänen (Lukko), Aleksi Malinen (JYP), Otto Salin (HIFK), Aapo Sarell (SaiPa), Jimi Suomi (Jokerit), Topias Vilén (Pelicans)

Hyökkääjät: Niko Huuhtanen (Tappara), Juho Järvelä (Jukurit), Oliver Kapanen Oliver (KalPa), Joakim Kemell (JYP), Ville Koivunen Ville (Kärpät), Brad Lambert (JYP), Miko Matikka (Jokerit), Verner Miettinen (Kiekko-Espoo), Sami Päivärinta (Lukko), Rasmus Ruusunen (HIFK), Topi Rönni (Tappara), Samu Salminen (Jokerit), Viljam Sandvik (HIFK), Samu Tuomaala (Kärpät), Jere Virolainen (Tappara), Kalle Väisänen (TPS), Sisu Yliniemi (Kärpät)

Lopullinen MM-joukkue julkaistaan 17. huhtikuuta. MM-kisoihin matkustaa kolme maalivahtia ja 22 kenttäpelaajaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?