Ässät taisteli Kouvolasta kolme pistettä – Nicolai Meyer nappasi kiekon maalivahdilta ja viimeisteli - Jääkiekko - Satakunnan Kansa

Ässät taisteli Kouvolasta kolme pistettä – Nicolai Meyer nappasi kiekon maalivahdilta ja viimeisteli

Ässien ja KooKoon ottelu päättyi 1–2.

Sebastian Wännström teki maalinsa numero 29 tälle kaudelle.

27.3. 13:15 | Päivitetty 27.3. 19:13

1. erä (0–0)

Ässät oli vaikeuksissa ensimmäiset neljä minuuttia, mutta sen jälkeen joukkue sai pelaamisestaan hiukan kiinni. Joukkue pääsi myös ylivoimalle, kun Ty Rattieta rikottiin. Ylivoima pyöri erinomaisesti KooKoon päädyssä, mutta maaliin asti kiekko ei mennyt. KooKoon maalivahti Oskari Salminen torjui lähentelyt.

Ässät pääsi toisen kerran ylivoimalle, kun KooKoolla oli liikaa pelaajia kentällä. Tällä kertaa pakkopeli ei ollut lähellekään yhtä hyvää, eikä kahden minuutin aikana nähty laukausta kohti maalia.

Ässät sai ensimmäisen kaksiminuuttisensa, kun Joe Morrow otti jäähyn väkivaltaisuudesta. Yksi läheltä piti -paikka ylivoimassa nähtiin, mutta Ässät selvitti lopulta alivoimansa suhteellisen helposti.

KooKoolla oli muutama huippupaikka ylivoimansa jälkeen. Ensi kiekko oli tolpassa ja vähän myöhemmin Roni Hirvonen sähläsi kiekon kanssa oman maalin edessä ja vain Linus Söderströmin huipputorjunta piti numerot tasoissa.

KooKoo koukki vielä puoli minuuttia ennen erän loppua kaksiminuuttisen. Ässät sai yhden laukaisupaikan, mutta ei tulosta siitäkään.

2. erä (0–0)

Ässien puolentoista minuutin ylivoima erän alkuun ei tuottanut tulosta. Yksi hyvä laukaisupaikka siinä oli, mutta ei sen enempää.

Ässät piti toisen erän alussa enemmän kiekkoa, mutta erityisen laadukkaita maalipaikkoja joukkue ei saanut. KooKoo kilautti toisen kerran pelissä maalirautoja, olleen lähellä viimeistelyä, kun pelattuna oli noin viisi minuuttia.

Seuraavien noin kymmenen minuutin aikana pelaaminen soljui eteenpäin ilman loistavia maalipaikkoja. Ässät oli pelillisesti ehkä hiukan edellä. Laukauksia tuli jonkin verran, mutta viimeistelyistä puuttui oikeanlainen terävyys.

Jasse Ikosella oli teoriassa erinomainen mahdollisuus viimeistelyyn aivan KooKoon maalin edessä, mutta hän ei osunut kunnolla kiekkoon. Se oli pienoiskuva koko Ässien illan hyökkäyspelistä toistaiseksi.

Erän viimeisten minuuttien aikana maalipaikkoja ei nähty. Söderstömillä on kahden erän jälkeen 14 torjuntaa, Salmisella 19.

3. erä (1–2)

Kolmannen erän alussa molemmat joukkueet syöttelivät huonosti. Se avasi pieni maalipaikkoja, mutta ruuti oli edelleen märkää.

Molemmilla oli mahdollisuutensa maalintekoon seuraavien minuuttien aikana. KooKoo pelaa jo viikon kolmannen ottelunsa, kun Ässille peli on ensimmäinen. Porilaisten jalka siis liikkui vastustajaa paremmin.

Peter Tiivola kampitettiin hyökkäyspäässä ja hän liukui kovaa laitaa päin. Seurauksena kaksiminuuttinen ja Tiivola ontui vaihtoaitioon.

Tiivola pääsi kuitenkin takaisin kentälle pienen puhaltelun jälkeen ja siinä vaihdossa hän syötti myös komeasti ottelun avausmaalin. Sen iski maalin kulmalta Sebastian Wännström, jolle osuma oli kauden maali numero 29.

Maalin jälkeen Lenni Killisellä oli hyvä paikka tehdä Ässien toinen maali. Salminen torjui hyvin. Pian sellainen kuitenkin nähtiin. Maalivahti Salminen pysäytti kiekon oman maalinsa takana. Nicolai Meyer rynni karvaamaan ja sai riistettyä kiekon Salmiselta, jonka jälkeen hän pujotti pelivälineen verkon perukoille tyhjänä ammottavaan verkkoon.

KooKoo ei saanut peliään kasaan maalien jälkeenkään. Ässät pystyi pitämään joukkueen pois vaarallisimmilta maalipaikoilta.

Noin kolme minuuttia ennen loppua KooKoo otti aikalisän ja maalivahdin pois. Pitkään joukkueen ei täytynyt pyörittää, kun kiekko oli omassa verkossa. Osuman teki Vilmos Gallo maalin kulmalta.

KooKoo painoi todella kovaa päälle kavennuksen jälkeen. Kiekko pyöri maalin edessä vaarallisesti, mutta Söderström sai patjansa sen eteen. Tasoitus oli erittäin lähellä.

Lopulta Ässät kesti juuri ja juuri omiin tuleen paineen ja saavutti kolmen pisteen potin.

Maalit:

50.28 Sebastian Wännström (Peter Tiivola, Nicolai Meyer) 0–1 YV

52.26 Meyer 0–2

57.19 Vilmos Gallo (Kasper Björkvist, Samuli Ratinen) 1–2 IM

Ässien kokoonpano

1. kenttä:

Nicolai Meyer – Peter Tiivola – Sebastian Wännström

Joonas Järvinen – Jakob Stenqvist

2. kenttä:

Ty Rattie – Jasse Ikonen – Sakari Salminen

Joe Morrow – Kasper Kotkansalo

3. kenttä:

Jasper Lindsten– Roni Hirvonen – Lenni Killinen

Aleksi Varttinen – Nikolas Matinpalo

4. kenttä:

Niko Kivelä – Mika Niemi – Jouka Juhola

Teemu Vuorisalo (7. puolustaja)

Maalivahdit:

Linus Söderström (Sami Aittokallio)

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: